Luister
Live
30 december 2022 - 09:12
Deel dit artikel:

Wintercursus bij Centrum voor Muziek en Dans in Valkenswaard

Vanaf donderdag 19 januari start bij het CMD in Valkenswaard weer de cursus DanceFit. Deze cursus is speciaal bedoeld voor volwassenen die door middel van dans aan hun conditie willen werken. Je leert diverse dansstijlen en tegelijkertijd word je fit.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard

Tijdens deze les worden verschillende danscombinaties aangeleerd die goed te volgen zijn voor iedereen met en zonder danservaring. De nadruk ligt hierbij op calorieën verbranden en samen genieten van dans. Daarnaast wordt gewerkt met spieropbouwende oefeningen, bijvoorbeeld buik-, bil- en beenspieren. De muziek varieert van latin- en top-40-liedjes tot instrumentale workout-beats.

Dans 60+

Ook Dans 60+ gaat donderdag 19 januari weer van start. In deze cursus besteden ze aandacht aan stabiliteit, spier­spanning, een juiste lichaamshouding, sterk worden en soepel blijven. Het dansen staat echter centraal. Vrij bewegen of simpel aangeleerde danspassen op fijne muziek. Belangrijk is dat er geen niveau gevraagd wordt en dat iedereen kan meedoen binnen de eigen mogelijkheden, op zijn of haar eigen manier.

Jazzdans, moderne dans en klassieke dans vormen de basis voor deze danslessen voor ouderen.

  • Dans 60+: donderdag 19 januari, van 14.30 tot 15.30 uur
  • DanceFit: donderdag 19 januari, van 19.30 tot 20.30 uur

De kosten bedragen 87 euro per cursus van tien lessen. Eerst een gratis proefles volgen? Dat kan na aanmelding via cmd@valkenswaard.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie en aanmelden verwijst de gemeente je naar de website centrumvoormuziekendans.nl. Ook kun je terecht bij de administratie van het Centrum voor Muziek en Dans, de Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon 040-2083591. 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug