Luister
muziek
6 januari 2023 - 06:09
Deel dit artikel:

Fun staat voorop bij glow in the dark-toernooi van HOD en SV Valkenswaard

De opblaasbare tent op het hockeyterrein worden deze week gebruikt voor ludieke hockey- en voetbalwedstrijden in de schemering, met discoverlichting en bijbehorende muziek. Bij dit glow in the dark-toernooi werken SV Valkenswaard en hockeyvereniging HOD samen.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Bernice Slot van de evenementencommissie van SV Valkenswaard: “Deze week hebben we een bijzondere samenwerking met hockeyvereniging HOD. We hebben een glow in the dark-toernooi in de grote witte 'airdome' op het sportpark aan de Pastoor Heerkensdreef. Voor dit unieke event heeft HOD een aantal wedstrijden georganiseerd in de avonduren. Wij kunnen als SV Valkenswaard ook een avond gebruikmaken van de airdome en hebben voor onze voetballers eveneens een toernooi in elkaar gezet, op donderdag 5 januari tussen 17.00 en 23.00 uur.”

Neon

Er zijn volgens haar 47 voetbalteam samengesteld met in totaal 220 kinderen. “Het animo is dus heel groot. We organiseren dit evenement samen met HOD en zullen zien of we het in de toekomst gaan herhalen.” Ze legt uit dat de airdome jaarlijks in de winter op het hockeyterrein komt staan zodat gewoon doorgetraind kan worden. Deze week is voor de gelegenheid de binnenkant van de tent verlicht met neonverlichting. “Er wordt in het bijna-donker gespeeld. Kinderen hebben gekleurde shirts aan die een extra leuk effect geven.”

Het initiatief aan de voetbalclub is afkomstig van HOD omdat wordt verkend om meer evenementen samen te gaan doen en de krachten wat meer te bundelen. “De Halloweentocht was de eerste gezamenlijke activiteit van de voetbal- en de hockeyvereniging. Dit is een testcase en misschien kunnen in de toekomst ook andere sportverenigingen deelnemen”, aldus Bernice.

Blacklight

Er zijn voor de donderdagavond vier tijdvakken waarin leeftijdscategorieën spelen in de grote tent, die constant wordt voorzien van extra lucht om opgeblazen te blijven. De clubleden van SV Valkenswaard worden uitgenodigd om shirts te versieren met neon- of uvstiften. “Maar ook armbanden, brillen, beenwarmers, sokken of petjes zullen goed opvallen in het blacklight”, zo staat te lezen in de oproep aan de leden.

De commissie, bestaande uit Bernice, Debby en Daniella is er in geslaagd om alle teams aan hun trekken te laten komen in een disco-achtige sfeer met muziek en speciale verlichting. Alles is gratis. De kinderen kunnen zich laten schminken en uiteraard is er gedacht aan een drankje.

Eigen sporthal

In het donker is het even zoeken waar de ingang van de airdome is. Eenmaal binnen is het wennen aan de opvallende fluoriserende kledingstukken. Er hangt een blauwe waas. Voetballers zijn eigenlijk nauwelijks te zien, hun lichtgevende kledingstukken des te meer. Via de luidsprekers worden nieuwe team opgeroepen om zich gereed te maken: vier teams kunnen tegelijkertijd van de velden gebruik maken. Niet op gras, maar op een vloer die veel lijkt op een sporthalvloer. Penningmeester Danny Schrijvers is tevreden over deze activiteit en legt uit dat de airdome uit drie delen bestaat, die in één avond opgezet worden. “HOD moest in de wintermaanden uitwijken naar allerlei verschillende sporthallen. Soms moesten drie leden uit één gezin in drie verschillende dorpen trainen. Nu hebben ze hun eigen sporthal.” Intussen klinkt de discomuziek door de airdome. Op het plafond verschijnen de mooiste lichtstrepen. Bernice is ook blij. Niet alleen vanwege de grote opkomst, maar vooral omdat iedereen zo veel plezier heeft. Ouders maken met elkaar een praatje, in een hoekje wordt stiekem ook een balletje getrapt en een kind koopt een versnapering bij de disco.

Trots

Dan verschijnt Arlette van Doorne, van de HOD-commissie Glow. “We zijn er echt trots op”, zegt ze glunderend. “De tent staat er al meer dan vijf jaar, voor onze competities en trainingen, maar Glow in the dark doen we nu voor het eerst.” Op de vraag of er nog meer verenigingen gebruik maken van dit futuristische onderkomen, zegt Arlette: “Marcel Balkestein organiseert in deze vakantie trainingen en toernooien. Vanuit de regio wordt ook een beroep op ons gedaan, zoals door hockeyclub Oranje-Rood.” Plots klinkt er een gegil; er is bij één van de teams gescoord. Speciaal voor deze avonden is het blacklight gehuurd met de mogelijkheid om later zelf apparatuur aan te schaffen. Bart van Bokhoven van HOD sluit aan en is blij met de samenwerking met SV Valkenswaard. Hij laat een fraai filmpje zien over het opzetten van de tent, door de eigen vrijwilligers. Verbluffend.

“Willen Bayern München en Arsenal zich klaarmaken voor de volgende wedstrijd op veld drie? Zorg dat je goed klaar staat. Veld één voor AC Milaan tegen Liverpool”, zo klinkt het vervolgens. Het is duidelijk: de samenwerking SV Valkenswaard en HOD is een gouden greep.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie