muziek
27 februari 2023 - 12:11
Deel dit artikel:

Rood aangelopen Wilhelmina'08 houdt De Valk op gelijkspel

VV De Valk heeft in Weert twee punten laten liggen bij Wilhelmina'08. De Valkenswaardenaren kwamen in een moeizame wedstrijd vroeg op achterstand en wist pas laat in de tweede helft op gelijke hoogte te komen dankzij Joran Vermeulen. Daarmee verzuimen ze de (gedeelde) koppositie te pakken, nadat ook SV Valkenswaard niet won.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Henry Jansen

Na ruim een kwartier spelen kwam Wilhelmina'08 goedkoop op voorsprong door spits Prince Rajcomar, waaraan vooraf het nodige mis ging in de verdediging bij De Valk. In de zoektocht naar de gelijkmaker had De Valk het lastig om gevaar te stichten, de verdediging van de thuisploeg had de organisatie goed op orde. Bij de schaarse schietkansen van Joran Vermeulen en Luc Nouwen was er telkens een verdediger om het gevaar onschadelijk te maken. Wilhelmina'08 was met twee snelle uitbraken nog dicht bij een tweede treffer, Prince Rajcomar zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Dennis Verhoeven en Nick Koopmans schoot de bal hoog over.

In de tweede helft ging De Valk nog meer druk zetten op de achterhoede van Wilhelmina'08, maar de kansen waten uiterst schaars deze middag. Robin Smets was met een kopbal aan het begin van de tweede helft nog het dichtst bij een doelpunt. Na een uur spelen werd Wilhelmina'08 gereduceerd tot een tiental na een harde overtreding van Nick Koopmans op Dion Vermeulen. Een kwartier later kreeg Anass Mephtah zijn tweede gele kaart en moest de thuisploeg zelfs het laatste kwartier door als een negental. De druk van De Valk nam met enkele verse krachten steeds meer toe en dat werd tien minuten voor tijd beloond met de gelijkmaker. Joran Vermeulen wist in het overvolle strafschopgebied de bal laag in het doel te schieten 1-1. De Valk voelde dat een overwinning nog mogelijk was, maar verder dan een kopbal van Timo Boomkens in de handen van doelman Teun Steijvers en een schot van Brian Vermeer tegen de lat kwam de ploeg van Ronny Everaerts niet.

Het eerste puntenverlies voor De Valk in 2023, hoe belangrijk dit punt is zal aan het einde van het seizoen blijken. Volgende week speelt De Valk wederom een uitwedstrijd, dan reist de ploeg af naar Eindhoven voor de ontmoeting met RPC.

Scoreverloop Wilhelmina'08 - De Valk 1-1

• 17. 1-0 Prince Rajcomar
  • 80. 1-1 Joran Vermeulen