VV De Valk heeft in de uitwedstrijd tegen RPC weer drie punten bij kunnen schrijven dit seizoen. Het spitsenduo Luc Nouwen en Joran Vermeulen schoten weer met scherp deze middag in Eindhoven.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen

De Valk kwam al vroeg op voorsprong tegen RPC, Luc Nouwen zag zijn schot via de lat in het doel verdwijnen 0-1. Het jeugdige RPC dat met vier jeugdspelers aan de aftrap verscheen had het moeilijk in de openingsfase. Antonio Balta kwam aan de linkerkant door en zag zijn schot in de korte hoek knap gekeerd worden door doelman Swen Aarts. Verdediger Timo Boomkens bracht Luuk Broers in stelling, maar de behendige middenvelder stuitte ook op de jonge doelman. RPC kwam sporadisch voor het doel van De Valk, op een schot van Mark Werts na had doelman Dennis Verhoeven niks te vrezen.

In de tweede helft gooide RPC wat meer de schroom van zich af en kwam het wat vaker dreigend door. Zo was het Rick Wijnen met een schot dat net over het doel verdween. Ook uit een hoekschop was RPC gevaarlijk, maar ook de kopbal van Emiel van der Steen ging over het doel heen. Na een uur spelen was het Joran Vermeulen die de voorsprong verdubbelde voor De Valk door een aanval door het hart van de RPC verdediging fraai af te ronden 0-2. Enkele minuten later werd het toch weer spannend, Mark Werts wist een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied strak in de hoek binnen te schieten 1-2. RPC kreeg weer hoop op een resultaat, maar een kleine tien minuten voor het einde was het Joran Vermeulen die de wedstrijd in het slot schoot. Na een geweldige slalom bekroonde de topscoorder zijn actie door de bal beheerst in de hoek binnen te schieten voor alweer zijn dertiende doelpunt van het seizoen 1-3. In de slotfase kreeg invaller Cas Kuipers nog twee goede kansen om de voorsprong nog verder uit te breidden, maar verder dan een bal op de paal kwam Cas Kuipers niet.

Wederom een overwinning voor De Valk tegen het dapper spelende RPC dat veel lof oogstte met de vele jeugdspelers die zich knap staande hielden tegen De Valk dat nog steeds foutloos is in de tweede periode. Volgende week zondag speelt De Valk een thuiswedstrijd tegen NWC uit Asten. Aftrap op 't Valkennest is om 14.30 uur.

Scoreverloop RPC - De Valk 1-3

• 08. 0-1 Luc Nouwen
  • 62. 0-2 Joran Vermeulen
  • 67. 1-2 Mark Werts
  • 83. 1-3 Joran Vermeulen