muziek
6 maart 2023 - 12:11
Deel dit artikel:

SV Valkenswaard wint zinderende topper tegen Brabantia

Je hebt van die wedstrijden waarbij je zowat de gehele wedstrijd op het puntje van je stoel zit. Deze topper was er zo eentje. Voor beide ploegen, die nog meedraaien om het kampioenschap, waren de te behalen punten dan ook van groot belang. SV Valkenswaard trok aan het langste eind tegen Brabantia.

valkenswaard24
  / Redactie

Brabantia begon als sterkste aan de wedstrijd. Al in de 6e minuut was er een vrije trap voor Brabantia na een overtreding van Jordy Maes op zo'n 17 meter afstand van de goal. Keeper Youri Roulaux bracht een knappe redding. Al snel daarna liep Vincent Blancke in een duel een blessure op en werd hij met een vinger uit de kom, vervangen door Joep Raaijmakers. De duels waren pittig en regelmatig moest de scheidsrechter de wedstrijd onderbreken voor een verzorging van een van de spelers bij beide ploegen. In de 17e minuut kwam na een tegen gehouden kopbal van Mike van Dooren de bal terug in het strafschop gebied en kopte Jordy Maes de bal nipt over de lijn. De bal kwam echter terug in het spel en na enig gegrabbel voor de goal ging de bal alsnog nogmaals over de lijn. Stand 1-0. Brabantia was echter door deze goal niet echt uit het veld geslagen want nog geen 4 minuten later schoot Evrim Karatas van afstand de bal hard links onder in de hoek binnen, nadat er bij SV Valkenswaard slordig werd verdedigd. Keeper Youri Roulaux was kansloos. De voor Vincent Blancke ingevallen Joep Raaijmakers moest na een duel ook al weer het veld verlaten doordat hij een hamstringblessure opliep. Hij werd in de 25e minuut vervangen door Thom van de Donk. Door deze snelle wissels moest trainer Maurice Hendriks het systeem aanpassen. Brabantia domineerde de wedstrijd verder en in de 39e minuut kon Moreno Koenders, na het eenvoudig passeren van 3 Bosuilen, een hard schot plaatsen en bracht de stand op 1-2. In de 44e minuut kon Jordi van Meurs, na een assist van Pepijn Dings de stand nog gelijk maken, zijn bal ging echter net langs. In blessuretijd wist Pepijn Dings op de doellijn de bal weg te werken na een hard schot van Evrim Karatas. Ruststand 1-2

Na de rust herpakte SV Valkenswaard zich uitstekend en knokte zich terug in de wedstrijd. In de 57e minuut kreeg Brabantia, na een overtreding van Jordy Maes, een vrije trap op zo'n 17 meter afstand van de goal. De bal ging echter hoog over. Niet veel later was daar een grote kans voor Moreno Koenders toen Miro Ioannidis zich verstapte. Koenders kwam daarmee oog in oog met keeper Youri Roulaux die de bal uitstekend tegenhield. SV Valkenswaard nam daarna steeds meer de wedstrijd over en werd dominanter. In de 66e minuut kon Menno van Walsem, na een corner van Thom van de Donk, dan ook met een kopbal de stand op 2-2 brengen. De wedstrijd bleef spannend en beide ploegen bleven knokken. In de 44e minuut was daar dan de beslissende goal van Chris Trouwborst die van afstand de bal loeihard binnenschoot: 3-2. En zo pakte SV Valkenswaard, na 3 wedstrijden, weer eens de volle 3 punten wat hun een 2e plaats op de ranglijst bezorgt. Brabantia, met 1 punt minder en 1 wedstrijd meer, zakt hierdoor naar plek 4. De strijd om het kampioenschap blijft hiermee spannend en is nog lang niet gestreden. A.s. zondag om 14.30 uur wacht de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Rood Wit.