VV De Valk heeft de thuiswedstrijd tegen NWC gewonnen. Makkelijk was het allesbehalve deze middag, waarin beide ploegen niets voor elkaar onder deden. Luuk Broers en Luc Nouwen waren de gevierde spelers die ervoor zorgden dat de punten op 't Valkennest bleven.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen

Het eerste wapenfeit kwam van de bezoekers uit Asten, uit een hoekschop was het verdediger Ruud Leenen die hard over kopte. Niet veel later volgde de eerste kans voor De Valk, en wat voor één! Een voorzet werd door Antonio Balta knap verwerkt en gaf Aart Verberne een bijna niet te missen kans, maar de verdediger schoot de bal op vijf meter van het doel over.

Vlak daarna was topschutter Joran Vermeulen dreigend, maar zijn schot ging rakelings naast. Middenvelder Tim van Dijk kreeg aan de rand van het strafschopgebied teveel ruimte van de verdedigers van De Valk, maar zag zijn inzet knap uit het doel getikt worden door doelman Dennis Verhoeven. Vlak voor de rust leek Joran Vermeulen de score te gaan openen, maar zijn schot belandde op de paal en bleef het doelpuntloos in de eerste helft.

In de tweede helft startte VV De Valk scherp, iets wat van de bezoekers niet gezegd kon worden. Een foute breedtepass van verdediger Martijn Henst werd onderschept door Joran Vermeulen en stuurde Luuk Broers weg, de behendige middenvelder lobte de bal over de uit zijn doel gekomen doelman Gijs Brüsewitz heen in het verlaten doel 1-0. De Valk rook bloed en ging op zoek naar een tweede treffer, bijna was het Robin Smets die daarvoor zorgde, maar zijn inzet ging via de vingertoppen van Gijs Brüsewitz en de lat over het doel. De daaropvolgende hoekschop leverde een scrimmage op in de Astense doelmond, hier kwam NWC goed weg.

De Valk nam daarna wat gas terug en gaf het initiatief meer aan NWC en moest dat bekopen met de gelijkmaker. Tim van Dijk haalde verwoestend uit en jaagde de bal in de kruising achter de verbouwereerde Dennis Verhoeven voor de 1-1. Met nog een kwartier te spelen moest VV De Valk weer aan de bak, maar werd het weer in het zadel geholpen door de bezoekers. Bij een diepe bal van Aart Verberne op Luc Nouwen kwam NWC doelman Gijs Brüsewitz uit zijn doel gestormd en was het voor Luc Nouwen een koud kunstje om de bal in het verlaten doel te schieten voor de hernieuwde voorsprong 2-1. NWC ging alles of niets spelen en posteerde verdediger Ruud Leenen als extra aanvaller voorin, maar tot echte doelkansen kwam de ploeg uit Asten niet meer.

Een moeizame middag voor De Valk tegen NWC, maar de punten werden wel over de streep getrokken. Dat zal volgende week beter moeten als Mierlo-Hout, dat één van de directe concurrenten is in de strijd om het kampioenschap op bezoek komt op 't Valkennest.

Scoreverloop VV De Valk - NWC 2-1

• 48. 1-0 Luuk Broers
  • 74. 1-1 Tim van Dijk
  • 76. 2-1 Luc Nouwen