muziek
20 maart 2023 - 05:57
Deel dit artikel:

SV Valkenswaard blijft met winst op koers voor de titel

SV Valkenswaard mocht zondag naar Asten voor de wedstrijd tegen middenmoter NWC. Opnieuw namen de Valkenswaardenaren de drie punten mee naar huis en daarmee blijven ze op weg naar het kampioenschap in de 2de klasse.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - SV Valkenswaard

Geen enkel moment zijn de Bosuilen in de problemen gekomen. Het was dan ook wachten op de eerste treffer. In de 27e minuut scoorde Jordi van Meurs na een steekpass van Jordy Maes. Niet veel later was er een mooie kans voor Tom Kusters na een assist van Pieter Maranus. Hij schoot van afstand de bal helaas net over.

En zo waren en nog wat meer kansen, daar waar die bij NWC uitbleven. Net voor rust kopte Jordy Maes op de lat en stonden Pieter Maranus en Tom Kusters te dicht bij elkaar waardoor ze beiden tegelijk de bal daarna over kopten. Ruststand: 0-1.

0-2 na penalty

Na de rust veranderde er niet noemenswaardig veel. SV Valkenswaard was de leidende ploeg, met prachtig combinatiespel. Het hele team liep dan ook gesmeerd. In de 54e minuut gaf Thom van de Donk een steekpass op de opgekomen Pieter Maranus. Deze werd echter binnen het
16-metergebied gevloerd. Een overduidelijke penalty, besloot scheidsrechter Mandemakers, die overigens de verder sportieve wedstrijd keurig leidde. Thom van de Donk, teruggekeerd in de basis, nam de penalty zelfverzekerd en schoot deze hard links onder in de hoek en bracht de stand op 0-2.

Al met al was het een mooie wedstrijd met de nodige kansen. Het enige wat de Bosuilen zichzelf kunnen verwijten is om met een hogere score weer terug naar Valkenswaard te gaan. Maar uiteindelijk zijn het de punten die tellen en zo blijft SV Valkenswaard de tweede positie op de ranglijst behouden. Ze hebben echter nog een wedstrijd minder gespeeld dan koploper SHH en hebben slechts twee punten minder.