muziek
20 maart 2023 - 09:02
Deel dit artikel:

VV De Valk blijft in het kielzog van SV Valkenswaard met winst op Mierlo-Hout

VV De Valk lijkt op het juiste moment in vorm te zijn. Tegen mede-kampioenskandidaat RKSV Mierlo-Hout speelde de ploeg van Ronny Everaerts sterk en behaalde een overtuigende overwinning (3-1).

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen

Het eerste kwartier waren het de bezoekers uit Helmond die het heft in handen namen. Spelmaker Chafik Mezziani kreeg daarin een schietkans die door doelman Dennis Verhoeven knap gepakt werd. Daarna werd De Valk steeds sterker en was Luc Nouwen bijna trefzeker. Zijn inzet ging via de vingertoppen van doelman Milan Lebens tegen de lat.

Twee minuten later kreeg VV De Valk na een overtreding op Joran Vermeulen een strafschop. De topschutter van de 2de klasse E nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de strafschop beheerst binnen: 1-0.

Kansen

Na een half uur spelen leek De Valk op 2-0 te komen toen Luuk Broers aan de verdedigers van Mierlo-Hout ontsnapte. Zijn voorzet op Joran Vermeulen viel binnen, maar werd wegens buitenspel afgekeurd. Ook Mierlo-Hout werd aan het eind van de eerste helft gevaarlijk. Een indraaiende voorzet werd door Dani Deelen onvoldoende aangeraakt om doelman Dennis Verhoeven te verschalken. In de slotminuut was het Joran Vermeulen die vrij voor het doel van Mierlo-Hout opdook na een verre uittrap van Dennis Verhoeven, maar zijn lob ging over het doel heen.

VV De Valk komt goed weg

In de tweede helft bleef VV De Valk het spelbeeld dicteren. Joran Vermeulen leek na mistasten van verdediger Giowin den Ouden ongehinderd naar het doel van Mierlo-Hout te kunnen, maar scheidsrechter Ruud Phielix floot te snel voor een eerder gemaakte overtreding. Joran Vermeulen raakte niet veel later de paal en een minuut later was een verwoestend schot van Chafik Mezziani die keihard via de onderkant van de lat over de doellijn leek te zijn, maar scheidsrechter Phielix kon dat niet waarnemen en liet doorspelen. Daar kwam VV De Valk goed weg.

Score uitbouwen

Na een uur verdubbelde De Valk haar voorsprong na een actie van Luuk Broers in het strafschopgebied, die Antonio Balta bediende voor de 2-0 voorsprong. Thom Meeuwsen was met een kopbal die rakelings voorlangs het doel van De Valk ging dicht bij de aansluitingstreffer. Een kwartier voor het einde was het invaller Cas Kuipers die de wedstrijd definitief besliste. Bij een voorzet van Robin Smets ging doelman Milan Lebens niet vrijuit en wist Aart Verberne de bal bij Cas Kuipers te krijgen voor de 3-0.

In de slotfase wist Mierlo-Hout de eer te redden met Yasin Magazi, die uit een voorzet van Thom Meeuwsen de 3-1 binnen wist te schieten, waar het ook bij zou blijven.