Luister
muziek
13 mei 2023 - 09:08
Deel dit artikel:

Trainers De Valk en SV Valkenswaard zijn klaar voor clash: 'Ons doel is duidelijk'

De Valk-SV Valkenswaard in de tweede klasse E is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. De clash tussen deze twee rivalen is immers een heuse topper. Een kampioenswedstrijd op het scherpst van de snede. Hieronder een gesprek met beide trainers: Maurice Hendriks en Ronny Everaerts.

valkenswaard24
  / Willem-Jan Schampers / Amateurvoetbal Eindhoven
  • Beeld - Evert Meijs (archieffoto)
Advertentie

Als de Bosuilen minimaal een punt halen op 't Valkennest zijn ze kampioen. En dit uitgerekend in het 'hol van de leeuw'. De Valkenswaardse derby is hierdoor nog meer beladen dan normaal. Hendriks: "We draaien beide een goed seizoen en strijden voor de bovenste plekken op de ranglijst. Ik vind het prachtig dat de wedstrijd zo leeft in het dorp. Ons doel is duidelijk: we willen kampioen worden. Het liefst zondag al. De bereidheid om hiervoor hard te werken, is de afgelopen weken alleen maar groter geworden."

Zestig jaar na het landskampioenschap van De Valk, kan Valkenswaard dus de titel pakken bij de eeuwige concurrent. Bij de geel-blauwen kijkt iedereen er reikhalzend naar uit, maar de geel-zwarten willen dit uiteraard te allen tijde verhinderen. Al is het misschien maar voor even. Everaerts: "Ik hoef geen enkele speler te motiveren. Het is natuurlijk heel bijzonder dat juist in deze wedstrijd Valkenswaard kampioen kan worden. Wij gaan er alles aan doen om dit te voorkomen." Zijn collega hoort het belangstellend aan: "We bereiden ons niet anders voor dan normaal, maar er staat wel de nodige spanning op dit duel."

Resoluut en realistisch

Op de vraag of Hendriks denkt dat zijn ploeg het kampioenschap nog uit handen gaat geven, is hij heel resoluut. "The league never lies. We staan er goed voor, maar tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat pas aan de eindstreep de prijzen worden uitgedeeld. Zondag is de eerste kans om de titel te pakken. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan volgen er nog twee wedstrijden. Ik heb alle vertrouwen in mijn spelers. Iedereen bij de club is er klaar voor."

Natuurlijk hoopt Everaerts stiekem nog op een kampioenschap, maar hij is ook realistisch. "Ook al winnen we zondag, dan zijn we nog steeds afhankelijk van de resultaten van Valkenswaard. Ik verwacht niet dat ze deze unieke kans laten liggen. Wij willen zondag graag het veld afstappen met winst, maar een gelijkspel kan wellicht een maximaal resultaat zijn. We moeten punten blijven pakken, om onze concurrenten voor de tweede plaats voor te blijven. Dus zeker niet verliezen."

Als een speer

Dat hij dan Hendriks moet feliciteren met het kampioenschap, daarmee kan de sportieve Everaerts wel leven. "Valkenswaard heeft vrijwel het gehele seizoen bovenaan gestaan en heeft gewoon een heel sterke ploeg. We kennen hun gevaarlijkste spelers en zij weten wie ze bij ons in de gaten moeten houden. Wat dat betreft zijn er weinig verrassingen. De beide teams kennen elkaar door en door."

Hendriks vult hem aan: "Ik vind het belangrijk om uit te gaan van onze eigen kracht en probeer ieder moment aan te grijpen om mijn spelers beter te maken." De jonge Valkenswaardenaar, gepokt en gemazeld in het Belgische jeugdvoetbal, gaat in zijn eerste seizoen bij de Bosuilen als een speer. Had hij dit verwacht? "Nee, de meegekregen doelstelling vanuit de club was om ons te handhaven, maar vanaf de eerste wedstrijd gaat het fantastisch. We moeten onszelf nu belonen."

Balans

Als De Valk de tweede plek op de ranglijst kan vasthouden, plaatst de formatie van scheidend trainer Everaerts zich voor de nacompetitie proberen en kan zij alsnog promoveren naar de eerste klasse. "Zover is het echter nog niet", klinkt het. "We gaan de komende drie wedstrijden alles geven en dan maken we de balans op. Ik wil de club verlaten met een mooi resultaat. Promotie dus. Het zou een mooie beloning zijn voor iedereen die hier hard aan heeft gewerkt."

Bij SV Valkenswaard wordt intussen alles in gereedheid gebracht voor een mogelijk kampioenschap. De eigen jeugdsupportersvereniging ‘V-side’ houdt een zogeheten corteo naar het sportpark van De Valk. Vanaf 13.50 uur lopen zij, voorzien van spandoeken, vlaggen, muziek, trommels en rook, vanaf de kruising De Smelen en De Kreijenbeek in optocht richting 't Valkennest.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie