Luister
muziek
14 mei 2023 - 06:01
Deel dit artikel:

Valkenswaard doet mee aan fietschallenge: 'Zo zorgen we samen voor meer frisse lucht'

In de hele Brainportregio startte donderdag 11 mei de 50 dagen-Fietschallenge. Ook de gemeente Valkenswaard doet mee. "Ons motto is niet voor niks 'FF offline in Valkenswaard'", zegt de gemeente.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Ze roepen dan ook iedereen op om zo vaak mogelijk op de fiets te springen. Iedere kilometer helpt. Gemeente Valkenswaard: "Zo zorgen we samen voor meer frisse lucht voor iedereen in onze regio, van jong tot oud. Het bijzondere aan deze fietschallenge is dat alle kilometers die we bij elkaar fietsen omgevormd worden tot een donatie aan het Longfonds. Zo dragen we écht bij aan de gezondheid van onze kinderen en mensen met een longaandoening. Fietsen voor schone lucht."

50 dagen lang, tot en met 30 juni proberen zoveel mogelijk gemeenten in de regio Brainport de auto te laten staan en vaker op de fiets naar het werk te komen, te sporten, naar school te gaan of boodschappen te doen. Gezond, leuk, duurzaam én goed voor de bereikbaarheid.

Zo kun je meedoen

Download de gratis Sjees-app op je smartphone of tablet, vul je gegevens in en de activatiecode 'Valkenswaard-fietst'. Kijk in de app bij Uitdagingen onder 'Sjees en Scoor' en 'Fietsiconen' voor meer informatie. Voor iedere kilometer die je fietst scoor je punten, in te wisselen voor loten. Je kunt zelfs prijzen winnen. Maak kans op Fitbit, cadeaukaart van Decathlon van 75 euro of Happen-en-trappencadeaubon van 49,95 euro. Op 6 juli is de loterij. Eind juni wordt bekendgemaakt hoeveel geld is ingezameld en hoeveel kilometers er met z’n allen in onze regio is afgelegd. Het doel is minimaal 20.000 euro.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

50 dagen fietschallenge in Brainport regio en Valkenswaard
Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie