Luister
muziek
15 mei 2023 - 15:40
Deel dit artikel:

Peutersportactiviteiten keren terug bij RKVV Dommelen

Na een succesvolle reeks activiteiten in het najaar van 2022, organiseert RKVV Dommelen komende maanden weer peutersportactiviteiten.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - RKVV Dommelen
Advertentie

Deze vinden plaats op zes zaterdagen in de maanden mei en juni (en afsluiting op za 1 juli) op het sportpark ’t Heike in Dommelen. De activiteiten zijn toegankelijk voor alle jongens en meisjes in de leeftijd 2 tot en met 4 jaar.

Uniek beweegaanbod

Binnen dit unieke beweegaanbod maken de jongens en meisjes, samen met één van de (groot)ouders, kennis met de diverse vormen van bewegen. Tijdens de 45 minuten durende sportlessen komen alle ‘grondvormen’ van bewegen voorbij. De lessen zitten vol met leuke uitdagende oefeningen en sluiten perfect aan op de ontwikkeling van kinderen in deze leeftijd. Zo leren de kinderen op een speelse manier en zonder druk niet alleen goed bewegen, en ook tellen, kleuren herkennen, vormen herkennen, samenspelen en samenwerken.

Aanbod voorjaar 2023

Het aanbod bestaat in het voorjaar uit acht sportlessen van 45 minuten, op de zaterdagochtend vanaf 09.15 uur. De data van de activiteiten zijn de zaterdagen 21 en 28 mei, 3, 17 en 24 juni en 1 juli op sportpark ’t Heike in Dommelen.

Er wordt gewerkt met groepen van maximaal twaalf kinderen en één van de (groot)ouders. Zo is er voldoende aandacht voor alle meiden en jongens tijdens deze lessen. De eerste groep start om 09.15 uur en duurt 45 minuten. De tweede groep start om 10.00 uur en de derde om 10.45 uur. De groepen worden ingedeeld op basis van inschrijvingen. Er kan een voorkeur qua tijd en deelnemen samen met vriendje of vriendinnetje aangeven worden bij de inschrijving.

Inschrijven

Er zijn twee opties om deel te nemen aan Peutersport. Je kan deelnemen aan alle zes activiteiten of aan drie activiteiten, waarbij je zelf de dagen van deelname mag kiezen. Inschrijven kan via rkvvdommelen.nl/peutersport.

Meer beter blijvend bewegen

Dit beweegaanbod is mede ontstaan door de deelname van RKVV Dommelen aan het project ‘Meer beter blijvend bewegen’ binnen de Gemeente Valkenswaard. Samen met de gemeente, De Vets, HOD, de basisscholen en Fysiotherapie Van Hoof is RKVV Dommelen actief betrokken om kinderen meer en beter (en blijvend) te laten bewegen. Dit houdt concreet in dat meerdere (grond)vormen van bewegen (breder dan voetbal of hockey) binnen de verenigingen geïntroduceerd worden, wat leidt tot een bredere motorische ontwikkeling, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier.

Vragen of meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer informatie, mail dan naar dommel@rkvvdommelen.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie