Luister
muziek
23 mei 2023 - 05:41
Deel dit artikel:

Zwemmarathon in De Wedert in Valkenswaard: 24 uur non-stop zwemmen

Op 27 en 28 mei 2023 zal zwemvereniging Tempo de 24-uurs zwemmarathon gaan houden in zwembad De Wedert in Valkenswaard.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Zwemvereniging Tempo
Advertentie

De marathon zal gezwommen worden door vier verenigingen; Zegenwerp uit Sint Michelgestel, Nautilus uit Veghel, Argo uit Sint Oedenrode en zwemvereniging Tempo. Het is de eerste keer dat deze marathon in De Wedert wordt georganiseerd. Voorheen werd deze gehouden in Sint Oedenrode, maar door omstandigheden kregen zij het dit jaar niet voor elkaar.

Samen met de gemeente Valkenswaard en de andere verenigingen is het gelukt om deze marathon naar Valkenswaard te halen. De 24-uurs marathon houdt in dat door elke vereniging met twaalf zwemmers wordt gezwommen. Deze zwemmers bestaan uit zes vrouwen en zes mannen van de leeftijd 13 jaar en ouder. Zij worden opgedeeld in groepjes van drie zwemmers, tweemaal drie vrouwen en tweemaal drie mannen.

Doel

Het doel van deze marathon is om een zo groot mogelijke afstand af te leggen binnen 24 uur en de andere verenigingen te verslaan. Dus het is een hele uitdaging om deze marathon uit te zwemmen, zeker als je nagaat dat je moet presteren als je normaal in je bed ligt.

Aanmoedigen, ook in de nacht

Tempo uit Valkenswaard heeft voor dit jaar een enthousiaste groep zwemmers en reservezwemmers. Dat zijn Lieke, Ilona, Danique, Lieke, Celine, Evi, Jessie, Luuk, Daan, Jelte, Jelle, Siem, Stijn, Guy, Djep. Zij hopen op veel support tijdens deze 24 uur. Vindt je het leuk om ze te komen aanmoedigen, dan kan dat zeker. De marathon start op zaterdagavond 20.00 uur en duurt tot zondagavond 20.00 uur. In de nachtelijke uren is het zwembad ook open om te komen aanmoedigen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie