muziek
18 September 2023 08:50
Deel dit artikel:

Nieuw zaterdagteam BES/De Valk bekert verder na spectaculaire overwinning

Het nieuwe zaterdagteam BES/De Valk heeft zich geplaatst voor de volgende ronde in het bekertoernooi. Na een moeizame middag werd Rood Wit V. verslagen met 5-3 en daarmee is de groepswinst afgelopen weekend veiliggesteld.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - VV De Valk

In de eerste helft kon het jonge BES/De Valk geen grip krijgen op het meer ervaren Rood Wit V. De Veldhovenaren leunden achterover en de thuisploeg kon maar tot amper tot doelkansen komen. Slechts Glensly Eleonora wist eenmaal na een individuele actie gevaarlijk te worden, maar zijn schot ging rakelings naast het doel.

Waar de eerste helft zonder doelpunten afgesloten leek te worden sloeg Rood Wit V. aan het eind tweemaal toe. Eerst viel een afstandsschot knap binnen en na een snelle uitval ook de tweede binnen viel was het zelfs 0-2 voor Rood Wit V. met de rust.

De ommekeer van BES/De Valk

BES/De Valk moest uit een ander vaatje tappen in de tweede helft om het bekeravontuur een vervolg te kunnen geven. Na bijna een uur spelen was het invaller Joost Thomassen die de hoop weer terugbracht bij de rood-zwarten met de aansluitingstreffer: 1-2. Een onnodige overtreding van Rico Foliant binnen het strafschopgebied gaf Rood Wit V. de kans om het verschil weer op twee te brengen uit een strafschop 1-3.

BES/De Valk gaf zich niet gewonnen en kwam al snel weer terug tot 2-3 dankzij Glensly Eleonora. Bij Rood Wit V. leek het beste ervan af te zijn en BES/De Valk ging erop en erover. Uit een strafschop was het aanvaller Mohamed Oukadi met de gelijkmaker: 3-3. Een eigen doelpunt bij de Veldhovenaren zorgde voor een 4-3 voorsprong voor de ploeg van Paul van de Moosdijk. Het slotakkoord was in de blessuretijd van Lorenzo Shearman, die de eindstand bepaalde op 5-3.