Luister
muziek
21 oktober 2023 - 11:11
Deel dit artikel:

VV De Valk bereikt eenvoudig derde bekerronde en zet Braakhuizen opzij

VV De Valk, dat door schorsingen en enkele spelers met lichte klachten niet op volle oorlogssterkte aantrad tegen Braakhuizen, heeft zich eenvoudig geplaatst voor de derde ronde in het bekertoernooi. In Geldrop werd het 0-4 voor de ploeg van hoofdtrainer Nik Bierens.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen
Advertentie

De Valk startte met verdediger Cas Claassen van de O23 in het centrum van de verdediging en kwam na een kwartier spelen op voorsprong door een treffer van Max Leidelmeijer, die op aangeven van Aart Verberne vrij voor het Geldropse doel werd gezet en de openingstreffer op zijn naam wist te zetten 0-1. De Valk bleef domineren, maar wist het overwicht pas vlak voor het rustsignaal weer uit te drukken in de score. Brian Vermeer ontsnapte aan de buitenspelval en verdubbelde de voorsprong naar 0-2.

In de tweede helft bleef De Valk eenvoudig de wedstrijd dicteren, en mooi om te zien was dat de in de tweede helft ingevallen O23 spelers Sander van Riet, Sven Wilbers en Niels Beeks lieten zien dat ze goed aan konden haken op dit niveau. Een kwartier voor het einde was het Antonio Balta die na voorbereidend werk van Gideon Pieschel de wedstrijd definitief in het slot gooide met de 0-3. Enkele minuten later werd de eindstand bepaald door Brian Vermeer, die op aangeven van Sven Wilbers de vierde treffer van de avond kon binnenschieten voor de bezoekers.

Een vlekkeloze overwinning voor De Valk deze avond, dat zich nu heeft geplaatst voor de derde bekerronde, waar later voor geloot zal worden. Volgende week vervolgt De Valk de competitie, dan gaat het als de koploper op bezoek bij FC Eindhoven AV.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie