Luister
muziek
23 oktober 2023 - 08:35
Deel dit artikel:

BES/De Valk verkoopt huid duur tegen tweedeklasser

BES/De Valk, de ploeg van trainer Paul van de Moosdijk, was zaterdag voor de beker te gast bij tweedeklaser Roda Boys/Bommelerwaard. Gezien het verschil tussen de 4de en de 2de klasse was de formatie uit Aalst de favoriet.

valkenswaard24
  / Henry Jansen
  • Beeld - Henry Jansen
Advertentie

De wedstrijd begon meteen onstuimig. Na een minuut lag de bal al achter doelman Bryan van Velthuizen. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Roda Boys dicteerde het spel en de jonge ploeg van BES/De Valk kwam moeizaam aan voetballen toe. Waar de afgelopen weken de voorhoede veel in het nieuws was, was het nu de verdediging die noodgedwongen alle aandacht trok. Men moest vol aan de bak, maar het centrale duo Brent Broeren en Daan Donners gaf ondanks de aanhoudende druk weinig echte kansen weg. Vlak voor rust brak de spits van Roda Boys wel door, maar een geweldige tackle en goed keeperswerk voorkwam een doelpunt. Zo werd met 0-0 de rust bereikt.

In de tweede helft, waarin Miel Senders werd vervangen door Oleksandr Nikolaienko, begon Roda Boys stormachtig. Corner na corner volgde, maar ondanks wat hectische situaties voor het doel bleef de stand 0-0. BES/De Valk kwam iets meer aan voetballen toe, maar tot echte kansen kwam het nauwelijks. Loerend op een counter tikte de tijd verder. Tot zo'n tien minuten voor het einde leek een ware verrassing met beslissende penalty’s mogelijk. Een dubieuze beslissing van de scheidsrechter en de daaropvolgende vrij trap, maakte daar een eind aan. Uit de voorzet kopte Roda Boys de 1-0 binnen. BES/De Valk probeerde nog iets terug te doen, maar met nog drie minuten te spelen, maakte Roda Boys een einde aan alle hoop op een stunt. Via een prachtig afstandsschot viel de 2-0 hard binnen.

Gezien het gehele wedstrijdbeeld een terechte winnaar. De spelers BES/De Valk verdienen echter een pluim voor hun vechtlust en teamspirit. De meerdere complimenten van het ruim aanwezige publiek in Aalst mogen het team moed geven voor aankomende week. Dan staat om 16.00 uur op het Valkennest de competitiewedstrijd tegen Vlijmense Boys op het programma.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie