muziek
29 Oktober 2023 15:51
Deel dit artikel:

Koploper BES/De Valk blijft foutloos op 't Valkennest

Koploper BES/De Valk blijft ook na de thuiswedstrijd tegen Vlijmense Boys foutloos op 't Valkennest. In de tweede helft was het duo Glensly Eleonora en Joost Thomassen weer goud waard voor de koploper in de 4de Klasse G.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Vlijmen. Na een inschattingsfout van verdediger Brent Broeren leek Peti Lutgens daarvan te gaan profiteren, maar Brent Broeren wist zijn fout te herstellen en voorkwam een schietkans. Een indraaiende vrije trap van Lorenzo Shearman zorgde voor het eerste dreigende moment voor het Vlijmense doel, dat knap uit de hoek werd getikt door doelman Matthew van Dommelen.

De beste kans in de eerste helft kwam niet veel later weer aan de andere kant van het veld. Peti Lutgens werd met een steekbal vrij voor het doel van BES/De Valk doelman Ivo Gulpers gezet, het schot eindigde tegen de voeten van Ivo Gulpers en kwam de thuisploeg goed weg. Halverwege de eerste helft kwam Lorenzo Shearman voor het eerst deze middag door aan de linkerkant en dat zorgde gelijk voor dreiging, via Niels van Gerven kon Mohamed Oukadi aan de rand van het strafschopgebied de trekker overhalen, maar zijn inzet ging een meter over het Vlijmense doel heen. Een afstandsschot dat net het doel miste van middenvelder Piet van Westelaken namens Vlijmense Boys was het laatste wapenfeit vóór de rust.

In de tweede helft bracht BES/De Valk met het inbrengen van verdediger Jorvimaar Julia en aanvaller Joost Thomassen twee verse krachten binnen de lijnen om de ploeg een nieuwe impuls te geven. En na bijna een uur spelen werd de wedstrijd opengebroken, een hoekschop van BES/De Valk kwam bij de tot dan toe nog onzichtbare Glensly Eleonora terecht, die niet nadacht en met een verwoestend schot de bal tegen het net schoot voor de 1-0 voorsprong voor de koploper. Joost Thomassen viel sterk in en kwam door aan de linkerkant en schoot vlak na het openingsdoelpunt de bal rakelings voorlangs het doel.

Een minuut later kopte Joost Thomassen raak uit een vrije trap van Jorvimaar Julia, maar dat was in buitenspelpositie. Vlijmense Boys moest steeds verder achteruit en zag verdediger Wesley van der Voort voortijdig het veld verlaten met tweemaal een gele kaart. En van de man meer situatie profiteerde BES/De Valk meteen door na een prachtige aanval gelijk tot scoren te komen. Oleksandr Nikolaienko haalde de achterlijn en bediende de vrijstaande Joost Thomassen om de bal in het dak van het doel te schieten voor de 2-0. Vlijmense Boys werd nog eenmaal gevaarlijk met een kopbal van verdediger Jay de Bie, doelman Ivo Gulpers hield met een katachtige reactie zijn doel schoon. In de slotfase kregen Jorvimaar Julia en Glensly Eleonora nog een enorme kans om de voorsprong nog verder uit te breidden, maar beide faalden in de afronding en bleef de 2-0 stand staan tot aan het laatste fluitsignaal.

Weer een mooie overwinning voor BES/De Valk, maar de ploeg van hoofdtrainer Paul van de Moosdijk had het lange tijd lastig met het fysieke spel van Vlijmense Boys. Volgende week gaat BES/De Valk in Tilburg op bezoek bij TSVV Merlijn.