muziek
30 Oktober 2023 08:33
Deel dit artikel:

SV Valkenswaard pakt verdiend derde plek na overwinning op RKSV Minor

Het was een op en neer gaande wedstrijd, met in de 8e minuut een aanval van het uit Nuth komende Minor waarbij keeper Youri Roulaux moest ingrijpen. Dat was in het verloop van de wedstrijd niet de enige keer. In de 10e minuut was er een aanval van SV Valkenswaard met een voorzet van Jordi van Meurs naar, de op zijn 100ste doelpunt jagende, Youri van Brussel. Zijn inzet werd op de doellijn echter onschadelijk gemaakt. Direct daarop kwam de 2e grote kans voor Minor. De verdediging van de Uilen maakte deze kans onschadelijk.

valkenswaard24
  / / Redactie

In de 17e minuut was het dan zover. Na een mooie aanval en assist van Joep Raaijmakers maakte Youri van Brussel zijn 100ste competitie doelpunt als amateurvoetballer.

Daarna volgde voor SV Valkenswaard een paar slechte minuten. In de 20e minuut moest Thom van de Donk met een knieblessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Menno van Walsem. In de 26e minuut ontving Chris Trouwborst zijn 2e gele kaart en mocht vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. En zo werd het nog een lange wedstrijd voor SV Valkenswaard met slechts 10 man.

In de 36e minuut werd Jordi van Meurs neergelegd. Heel SV Valkenswaard riep om een kaart. Scheidsrechter Tempelaar uit Dordrecht was echter een andere mening toebedeeld en gaf de kaart niet aan de speler van Minor, maar aan de trainer van SV Valkenswaard vanwege een te heftige reactie op de bank. Na wat blessuretijd brak de rust aan met een ruststand van 1-0.

Na rust kwam een aanvaller van Minor, 1 op 1 met keeper Youri Roulaux waarbij de laatste als winnaar uit de bus kwam en knap redding bracht. In de 61e minuut prikte Valkenswaard de 2-0 binnen. Na een voorzet van Sem van Ham, was het wederom Youri van Brussel die doel trof en zo doelpunt 101 op zijn naam schreef. Hierna ging Minor op zoek naar de aansluitingstreffer, maar door collectief goed te verdedigen, behield SV Valkenswaard het overwicht. Trainer Maurice Hendriks wisselde daarna nog Cas Glaser voor de harde werkende Jordi van Meurs. Uiteindelijk trok SV Valkenswaard, met keeper Youri Roulaux als Man of The Match, de verdiende overwinning over de streep. Door de overige uitslagen in de 1e klasse F klom SV Valkenswaard naar de 3e plaats op de ranglijst.