Luister
muziek
5 november 2023 - 16:27
Deel dit artikel:

BES/De Valk stoomt door: ook Tilburgse tegenstander zetten ze gemakkelijk opzij

BES/De Valk heeft in Tilburg een eenvoudige overwinning geboekt op TSVV Merlijn. Na de rust wist de koploper ruim weg te lopen en kwam de overwinning geen moment in gevaar.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Isabella van Aarle
Advertentie

Op een winderig sportpark van de Tilburgse studentenclub nam BES/De Valk gelijk het initiatief, verdediger Rico Foliant kwam door over links en testte doelman Guillermo Valero al snel met een schot in de korte hoek. Na ruim een kwartier schoot Brent Broeren uit een hoekschop de verdiende openingstreffer tegen de touwen 0-1. BES/De Valk bleef geconcentreerd de controle behouden en gaf TSVV Merlijn niet de mogelijkheid om gevaarlijk te worden voor het doel van doelman Bryan van Velthuizen.

Oleksandr Nikolaienko draaide op het middenveld zichzelf knap vrij en wist met een venijnig afstandsschot doelman Guillermo Valero aan het werk te zetten, dat met de nodige moeite de inzet tot hoekschop verwerkt zag worden. Waar de koploper vergat om de voorsprong uit te breidden, was de allereerste uitgespeelde aanval van TSVV Merlijn vlak voor het rustsignaal gelijk raak voor de verrassende gelijkmaker. Een voorzet van Luc Geurts werd eenvoudig binnengeschoven door Mats Wachter 1-1.

Na de rust kwam Glensly Eleonora binnen de lijnen voor de hardwerkende Niek Schreurs, en het was gelijk raak na een voorzet van Roel Smits die overtuigend werd binnengeschoten door Lorenzo Shearman voor de hernieuwde voorsprong 1-2. TSVV Merlijn dat loerde op een foutje aan de kant van de koploper kon maar sporadisch een speldenprikje uitdelen. Spits Joost Thomassen had niet zijn middag bij BES/De Valk, zo raakte de vlugge aanvaller een voorzet van Lorenzo Shearman niet zuiver voor de 1-3 en raakte hij ook niet veel later via de voet van verdediger Mick te Lintelo ook nog de lat.

Waar Joost Thomassen het vizier niet op scherp had staan, wist Glensly Eleonora wel BES/De Valk in veilige haven te schieten. Eerst jaagde de aanvaller een voorzet van Rico Foliant in het dak van het doel voor de 1-3. In de slotfase rondde Glensly Eleonora ook nog een splijtende pass van Lorenzo Shearman overtuigend af, wat alweer de tiende competitietreffer betekende voor clubtopscoorder van BES/De Valk en de eindstand bepaalde op 1-4 voor de koploper in de 4de Klasse G.

Een al met al eenvoudige overwinning voor de ploeg van hoofdtrainer Paul van de Moosdijk dat volgende week zaterdag thuis op 't Valkennest een clash te wachten staat met Rood Wit V, waar in de beker nog met de nodige moeite van werd gewonnen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie