Luister
muziek
13 november 2023 - 06:05
Deel dit artikel:

SV Valkenswaard wint laat en pakt tweede plaats in 1ste klasse

Het mag gezegd worden; SV Valkenswaard doet het als promovendus in de 1ste klasse uitstekend. Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen laagvlieger SV Someren op het programma. Ook zij zijn zondag opzij gezet, laat in de wedstrijd.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

SV Someren had als opdracht gekregen om goaltjesdief Youri van Brussel geen kans te geven tot scoren. Reeds in de derde minuut was er een uitgelezen kans voor Menno van Walsem. Deze werd echter door twee spelers van Someren in het strafschopgebied onderuit gehaald. Dit had bestraft kunnen worden met een penalty, scheidsrechter van Dongen, die overigens verder een prima wedstrijd floot, gaf die echter niet.

Daarna was het lastig voor SV Valkenswaard tot scoren te komen. Pas in de laatste tien minuten van de eerste helft kwamen er vier kansen kort achter elkaar. Sem van Ham gaf een assist op Mike van Dooren die met een hard schot over de grond in de handen van keeper Sil Joosten schoot. Meteen daarna schoot Sem van Ham, op aangeven van Menno van Walsem, de bal hard op de paal. Hetzelfde duo probeerde het twee minuten later nogmaals. Menno van Walsem kopte de bal op aangeven van Sem van Ham daarbij op goal waarbij de keeper de bal net over de lat kon tillen. Dit resulteerde in een corner genomen door Mike van Dooren waarbij Pieter Maranus de bal nipt over kopte. En zo bleef de ruststand 0-0.

In een verder rommelige tweede helft, met slechts één plaagstootje van SV Someren waarbij de spits in de handen van keeper Youri Roulaux schoot, trok SV Valkenswaard uiteindelijk aan het langste eind. De door SV Someren gevreesde Youri van Brussel wist in de 86ste minuut alsnog de bal binnen te schieten. En zo kon SV Valkenswaard met een terechte overwinning weer drie punten binnenhalen.

Hiermee pakt SV Valkenswaard knap de tweede plaats op de ranglijst. De volgende wedstrijd is zondag thuis tegen EHC 1 om 14.30 uur.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie