muziek
20 November 2023 11:37
Deel dit artikel:

Promovendus SV Valkenswaard wint vijfde wedstrijd op rij en blijft in titelrace

Het is SV Valkenswaard deze week wederom gelukt om drie punten te pakken in de 1ste klasse. Daardoor staat de promovendus nu op een knappe tweede plek.

valkenswaard24
  / / Redactie

Na een moeizame eerste helft, waarbij de het uit Brunssum komende BSV Limburgia/Kamerland, het ‘de Uilen’ moeilijk maakten, kon SV Valkenswaard met 0-0 de kleedkamer in. Vooral dankzij keeper Youri Roulaux, die een paar keer knap redding bracht en zijn doel schoon hield. De kansen voor SV Valkenswaard waren daarentegen op één hand te tellen.

De tweede helft bracht echter meer voetbal vanuit de kant van SV Valkenswaard. Na een kwartier spelen wist Jordi van Meurs de verdediging van BSV Limburgia/Kamerland uit te spelen en een assist te geven op Youri van Brussel. Na zijn schot ging de bal er nog net niet in, maar met een laatste zetje van Menno van Walsem werd het 1-0. Nog geen twee minuten later was het weer raak. In een snelle omschakeling wist Menno van Walsem de bal aan te geven op Youri van Brussel welke de bal fraai binnenkopte.

SV Valkenswaard domineerde nu de wedstrijd. Echter, in de 76ste minuut kreeg BSV Limburgia/Kamerland een penalty na een overtreding van Yannick Lacroix. Deze keer kon Youri Roulaux de goal niet voorkomen. Finn Derksen schoot de bal links onder in de hoek onhoudbaar binnen en bracht de stand op 2-1.

Na dit doelpunt moesten ‘de Uilen’ de rust zien te bewaren om zo geen punten weg te geven. In de 90ste minuut was er een uitgelezen kans voor Jordi van Meurs die 1-op-1 kwam met keeper Jurrandy van Dijk. Deze maakte echter een flinke overtreding op Van Meurs en werd met rood van het veld gestuurd. De door Youri van Brussel genomen penalty bracht de stand op 3-1. Daarna klonk al snel het eindsignaal en boekten de Uilen hun vijfde overwinning op rij.

Doordat ook de nummer 1, Sportclub Susteren, won, blijft SV Valkenswaard op de tweede plaats staan.