muziek
18 Januari 2024 08:35
Deel dit artikel:

Einde aan bekeravontuur van VV De Valk: Vughtse ploeg doet ze de das om

VV Het is De Valk niet gelukt om zich te plaatsen bij de laatste zestien in het bekertoernooi. Ondanks een voorsprong wist de Vughtse mede-tweedeklasser binnen tien minuten de wedstrijd volledig om te draaien. De Valk zal zich nu volledig moeten gaan focussen op de competitie, waar het met de huidige tweede plaats goede vooruitzichten in heeft.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen

In de eerste helft deden beide ploegen weinig tot niets voor elkaar onder. De Valk had het balbezit en Zwaluw VFC was in de omschakeling dreigend. Zo raakte Zwaluw VFC met Tommy Kreté en Quinten van Haaren tweemaal de lat en moest doelman Tein de Kroon handelend optreden op een schot van Tommy Kreté dat knap uit de hoek werd getikt. VV De Valk leek tweemaal dicht bij een strafschop na een handsbal en een overtreding op Gideon Pieschel, maar scheidsrechter Van Doren uit Helmond wuifde het in beide gevallen weg.

In de tweede helft begon De Valk sterk en kwam het na een uur spelen op voorsprong. De diep gestuurde Gideon Pieschel liet de Vughtse verdedigers zijn hielen zien en schoot onberispelijk hard raak voor de 1-0-voorsprong voor de Valkenswaardenaren. Lang kon de thuisploeg niet genieten van deze voorsprong, ruim vijf minuten later kreeg middenvelder Tommy Kreté te veel ruimte en schoot raak van zo'n twintig meter voor de gelijkmaker: 1-1.

En niet veel later werd het zelfs 1-2 voor Zwaluw VFC door invaller Bram van der Meer, die alle ruimte kreeg om raak te schieten. De Valk moest in de achtervolging en bracht onder andere Appie Azmani binnen de lijnen. Hij kreeg de grootste kans om De Valk weer langszij te schieten, maar stuitte op de voeten van de Vughtse doelman Bart Hulsbosch. Ook in de tweede helft leek De Valk enkele malen dicht bij een strafschop, maar ook in deze gevallen liet scheidsrechter Van Doren doorspelen en bleef de 1-2-stand staan tot aan het laatste fluitsignaal.

De Valk strandt zo in de vijfde bekerronde en kan de focus nu volledig op de competitie gericht worden. Als de weergoden gunstig gezind zijn, komt aanstaande zondag middenmoter RKSV Heeze op bezoek op 't Valkennest. Aanvang zal zijn om 14.30 uur.