Luister
muziek
04 Februari 2024 22:03
Deel dit artikel:

Valkenswaardse zaterdagploeg zet hekkensluiter FC Tilburg moeiteloos aan de kant

Na een lange winterstop heeft zaterdagploeg BES/De Valk de draad weer opgepakt. Dat deden ze door bij FC Tilburg, dat troosteloos onderaan staat, een eenvoudige overwinning weten te behalen.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - VV De Valk
Advertentie

Koploper BES/De Valk startte met aanwinst Regino Shearman als rechtervleugelverdediger aan de wedstrijd en al vroeg was het aanvaller Joost Thomassen die de koploper op het juiste spoor wist te zetten. Met een schot in de korte hoek liet hij doelman Robert Czarnecki kansloos voor de snelle openingstreffer, wat zijn tiende van het seizoen betekende: 0-1.

Na een kwartier was het Glensly Eleonora die de 0-2 op zijn schoen had, maar de Tilburgse doelman wist de inzet met de nodige moeite te keren. Toch zou het niet veel later wel raak zijn voor Glensly Eleonora. Na goed voorbereidend werk van Lorenzo Shearman kreeg de topscorer een niet te missen kans om BES/De Valk naar 0-2 te schieten. Niels van Gerven kreeg enkele minuten later een gigantische kopkans om de wedstrijd al vroegtijdig in het slot te gooien, maar voor een leeg doel kopte de middenvelder over.

Poolse weerstand

FC Tilburg, dat bestaat uit Poolse arbeidsmigranten, ging daarna wat steviger de duels in. Doordat de koploper wat nonchalant werd, kreeg de thuisploeg enkele kleine kansen met de spitsen Piotr Sopel en Krysztof Szwagrzyk, maar konden BES/De Valk-doelman Ivo Gulpers niet in verlegenheid brengen. In de slotminuut van de eerste helft kreeg Niels van Gerven zijn tweede grote mogelijkheid om tot scoren te komen, maar vrij voor doel schoot de middenvelder via de doelman rakelings over het doel.

Waar FC Tilburg in de eerste helft nog sporadisch opdook voor het doel van de bezoekers, was daar in de tweede helft geen enkele sprake meer van. BES/De Valk had de Tilburgers volledig in de houdgreep en liet niet meer los. Na bijna een uur spelen was het na knap doorzetten van Rico Foliant een fraaie voetbeweging van Lorenzo Shearman dat ervoor zorgde dat de vleugelaanvaller ongehinderd richting het vijandige doel kon en beheerst de bal tegen de touwen schoot voor de 0-3-voorsprong.

Pech in de afronding

Het was wachten op meer doelpunten aan de kant van de koploper, maar Joost Thomassen had de nodige pech in de afronding. Zo raakte de spits onder andere de paal. Halverwege de tweede helft was een individuele actie van Glensly Eleonora de inleiding voor de vierde Valkenswaardse treffer. Met een schot in de rechterbovenhoek bracht Glensly Eleonora zijn seizoenstotaal op zestien. Invaller Niek Schreurs raakte met een schot van net buiten het strafschopgebied nog de buitenkant van de paal, maar het slotakkoord kwam op naam van Oleksandr Nikolaienko. De Oekraïense middenvelder wist met een venijnig schot de eindstand te bepalen op 0-5.

Een eenvoudige overwinning voor de ploeg van hoofdtrainer Paul van de Moosdijk, dat over drie weken een serieuze krachtmeting te wachten staat op 't Valkennest, met concurrent Jan van Arckel. De ploeg uit Geldermalsen is nog altijd ongeslagen en heeft maar vijf verliespunten meer dan koploper BES/De Valk.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie