muziek
06 Februari 2024 11:16
Deel dit artikel:

Oirschot Vooruit maakt in topper einde aan ongeslagen status van De Valk

De topper in de 2de Klasse D tussen VV De Valk en Oirschot Vooruit was er een waar nog wel even nabesproken zal worden. Veel doelpunten, gele kaarten en arbitrale beslissingen zorgden voor een allerminst saaie middag op 't Valkennest, waarin Oirschot Vooruit meer dan verdiend aan het langste eind trok.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen

In het eerste kwartier van de wedstrijd eiste spits Joran Vermeulen een hoofdrol voor zich op door tweemaal het thuispubliek in extase te brengen met twee prachtige doelpunten. In de vijfde minuut schoot de clubtopscoorder een bal in de kruising voor de snelle openingstreffer: 1-0. Nog geen tien minuten later was het na een snelle uitval weer raak. Op aangeven van Gideon Pieschel kreeg Vermeulen de kans om met een prachtige lob doelman Roy Ambting volstrekt kansloos te laten en De Valk met een 2-0-voorsprong al vroeg in een zetel te zetten.

Oirschot Vooruit terug naast De Valk

Oirschot Vooruit liet zien niet voor niets de koploper te zijn en bleef goed verzorgd voetbal spelen en zag dat na ruim een halfuur beloond worden met de aansluitingstreffer. VV De Valk wist de bal niet afdoende weg te werken en daar profiteerde spits Daan Hagemeier van: 2-1. Enkele minuten later was het weer raak voor de bezoekers. Een voorzet van Koen Versteden werd door De Valk-verdediger Robbert Born zeer ongelukkig in eigen doel gekopt: 2-2.

De Valk wordt overlopen

In de tweede helft bleef Oirschot Vooruit het betere van het spel houden. De Valk kreeg geen grip op het middenveld en moest tegen hun nature in veelal de lange bal hanteren. Na een vlotte aanval wist de volledig vrijstaande Tim Neggers een voorzet van Bram van Straten binnen te lopen en moest De Valk in de achtervolging: 2-3.

Na ruim een uur spelen verdubbelde Oirschot Vooruit haar voorsprong. Koen Versteden kreeg te veel ruimte in het strafschopgebied en kon eenvoudig de 2-4 tegen het net schieten. De koploper kreeg nog enkele kansen om nog verder uit te lopen, maar wist de wedstrijd niet definitief in het slot te schieten.

In de blessuretijd was het Aart Verberne die onverwachts nog de spanning terugbracht door de 3-4 binnen te schieten. In de slotminuten probeerde De Valk alsnog de ongeslagen status dit seizoen te behouden, maar Oirschot Vooruit liet het niet meer zover komen.

Gedoodverfde kampioenskandidaat

De Valk lijdt hiermee haar eerste competitienederlaag van het seizoen, tegen een Oirschot Vooruit dat op basis van deze wedstrijd als ploeg verder is en met vier punten voorsprong op De Valk nu dé gedoodverfde kampioenskandidaat is in de 2de Klasse D.

Na carnaval speelt De Valk op zondag 18 februari de inhaalwedstrijd thuis tegen RKSV Heeze en dan staat de periodetitel op het spel.