Luister
muziek
17 maart 2024 - 15:03
Deel dit artikel:

Titel in gevaar? BES/De Valk verliest dure punten in Vlijmen

Het is zaterdagploeg BES/De Valk voor het eerst dit seizoen niet gelukt om in een competitiewedstrijd te scoren. In Vlijmen beet de koploper zich stuk op een gehavend Vlijmense Boys. De trotse koploper in de zaterdag 4de Klasse G ziet de concurrentie wederom dichterbij komen.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen
Advertentie

In Vlijmen had BES/De Valk het lastig met concurrent Vlijmense Boys. De fysiek sterke thuisploeg was fel in de duels en probeerde het BES/De Valk daarmee af te bluffen en niet aan het voetballen te laten komen. In de eerste helft was het dan ook zoeken naar mogelijkheden, na een kwartier leek Joost Thomassen aan te mogen leggen, maar de geroutineerde verdediger Roy Rozen voorkwam dat de spits het doel onder vuur kon nemen. Na ruim een half uur toucheerde Joost Thomassen uit een voorzet van Lorenzo Shearman de bal net te licht en miste het doel op een haar. Vlak voor rust trok Lorenzo Shearman vanaf de linkerkant naar binnen, zijn schot miste het doel op een meter en bleef de eerste helft doelpuntloos.

Tweede helft

In de tweede helft liet Vlijmense Boys ook aanvallend van zich doen spreken, uit een hoekschop was het verdediger Roy Rozen die over het doel kopte. Na ruim een uur spelen kwam Joost Thomassen gevaarlijk door en speelde af op de vrijstaande Miel Senders die de bal voor het inschieten had, maar de middenvelder raakte de bal totaal verkeerd en was de kans verkeken. Vijf minuten later leek de Vlijmense vleugelaanvaller Nadim Azzoubaa de openingstreffer te gaan maken, maar doelman Ivo Gulpers voorkwam dit ternauwernood.

Vlijmense Boys voelde dat er wat te halen viel tegen de koploper en raakte met spits Oskar Stanik zelfs de paal een kwartier voor tijd. Ook BES/De Valk ging in de slotfase nog vol voor de overwinning. Zo wist topscoorder Glensly Eleonora bijna een voorzet van Lorenzo Shearman in te tikken, maar doelman Matthew van Dommelen wist daar nog een hand achter te krijgen.

Doelpuntloos einde

In de blessuretijd leek BES/De Valk nog de deksel op de neus te krijgen toen Nadim Azzoubaa ongehinderd door het hart van de Valkenswaardse defensie slalomde, maar de Vlijmense vleugelaanvaller schoot rakelings langs de paal en eindigde het doelpuntloos deze middag op sportpark de Hoge Heide in Vlijmen.

Duur puntenverlies voor BES/De Valk, dat zich nu geen enkele misstap meer kan veroorloven, te beginnen volgende week zaterdag als TSVV Merlijn om 16.00 uur op bezoek komt op sportpark 't Valkennest.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie