Luister
muziek
17 maart 2024 - 22:20
Deel dit artikel:

Hattrick van Joran Vermeulen helpt VV De Valk wederom aan ruimte overwinning

Aan de scherpte in de afronding ontbrak het geregeld bij VV De Valk afgelopen zondag. Maar na afloop staat er toch weer een ruime overwinning op het scorebord voor de koploper in de Tweede Klasse D. Joran Vermeulen was met drie treffers wederom de gevierde man, Luuk Broers nam tussendoor het derde doelpunt voor zijn rekening.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen
Advertentie

Al snel kwam VV De Valk op voorsprong tegen FC Eindhoven AV. Appie Azmani snoepte in het strafschopgebied de bal af van verdediger Willem Klomp en gaf Joran Vermeulen de kans om eenvoudig de vroege openingstreffer binnen te schieten voor de thuisploeg: 1-0. De bezoekers kwamen snel met een fraai antwoord. Spits Patrick N'Koyi ontfutselde op het middenveld de bal van Robin Smets en liet met een geweldig schot in de rechterbovenhoek doelman Dennis Verhoeven volstrekt kansloos en bracht FC Eindhoven AV al snel weer naast De Valk.

Vermeulen staat weer op

In de vijf minuten die daarop volgden, kreeg Joran Vermeulen tweemaal de mogelijkheid om de thuisploeg weer op voorsprong te zetten, maar de jonge doelman Bas Workel hield FC Eindhoven AV in de wedstrijd. In de blessuretijd leken beide ploegen met een gelijkspel de rust in te gaan, maar daar dacht Joran Vermeulen anders over. Met een geweldig gekruld schot in de verre hoek, liet de clubtopscoorer weer van zich spreken en schoot De Valk naar een hernieuwde voorsprong: 2-1.

In de tweede helft leek VV De Valk al binnen een minuut de voorsprong te gaan verdubbelen, maar uit een inzet van Joran Vermeulen schoot Antonio Balta tegen verdediger Ibrahima Diallo en voorkwam een vroege derde tegentreffer voor de bezoekers. Na een uur spelen regende het kansen voor De Valk om de wedstrijd definitief naar de hand te zetten. Antonio Balta stiftte Joran Vermeulen vrij voor doel, maar zijn inzet werd uit de lucht geplukt door doelman Bas Workel.

Luuk Broers haalt spanning weg

Diezelfde Bas Workel werd steeds meer een plaag voor VV De Valk door telkens een antwoord te hebben op inzetten van de thuisploeg. Zo zag Antonio Balta weer een kans tenietgedaan worden en in de rebound scoorde Appie Azmani ook niet in een overvol strafschopgebied. Het thuispubliek bleef lang in spanning, maar tien minuten voor het einde was het Luuk Broers die eindelijk de trekker overhaalde na knap voorbereidend werk van Appie Azmani en Antonio Balta: 3-1. De ban was gebroken en drie minuten later stelde Antonio Balta met zijn tweede assist Joran Vermeulen in staat om zijn derde doelpunt van de middag te maken en met alweer zijn negentiende van het seizoen de eindstand te bepalen op 4-1 voor De Valk.

Eerste plek verstevigd

Door de vijfde overwinning op rij en het verrassende puntenverlies bij de concurrentie, staat De Valk nu een stuk steviger op de eerste plaats. Aankomende zondag staat de zeer lastige uitwedstrijd tegen Reusel Sport op het programma, waar al menig team dit seizoen ten onder gingen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie