Luister
muziek
18 Maart 2024 15:28
Deel dit artikel:

SV Valkenswaard pakt lelijke overwinning door fraaie matchwinner van gouden wissel

Het is SV Valkenswaard afgelopen zondag wederom gelukt om drie punten te pakken. Daar waar de toeschouwers vorige week op mooi voetbal werden getrakteerd, werd het afgelopen weekend een lange wedstrijd. En dat was niet alleen doordat de scheidsrechter zo'n tien minuten langer door liet spelen.

valkenswaard24
  / / Redactie

SV Valkenswaard was te gretig. Er werd daardoor slordig en chaotisch gespeeld. Passes kwamen niet aan en kansen werden gemist. De achterhoede stond echter stevig, waardoor de kansen voor Minor minimaal waren en SV Valkenswaard wel de betere ploeg was.

Grote kans voor Thom van de Donk

Zo was er onder andere in de 35ste minuut een kans voor Thom van de Donk na een assist van Yannick Lacroix. Thom kapte de bal vrij en kon daardoor op goal schieten. De bal belandde echter recht in de handen van de keeper. Ruststand: 0-0.

Kansen over en weer

Vijf minuten na rust was er een grote kans voor Youri van Brussel. Hij kwam vrij voor de goal, maar schoot de bal hoog over. In de 55ste minuut vond er een overtreding plaats op Jordi van Meurs (op de foto) in het strafschopgebied van Minor. De scheidsrechter vond het echter niet penaltywaardig en terwijl de Bosuilen nog protesteerden, profiteerden de spelers van Minor.

In de omschakeling kwamen zij snel voor de goal van SV Valkenwaard. De rechtsbuiten benutte de kans echter niet en schoot net naast. Ook in de 73ste minuut was er nog een grote kans voor Minor. De spits kwam 1-op-1 met keeper Youri Roulaux, maar schoot de bal laag over de grond in diens handen, in plaats van een verre hoek te kiezen.

Cas Glaser staat op

Cas Glaser viel in het laatste kwartier in. Het bleek een gouden wissel. Na een misser van Jordi van Meurs kwam de bal uiteindelijk alsnog voor de voeten van Glaser en wist hij fraai te scoren. En zo eindigde de wedstrijd met 0-1. Geen mooie wedstrijd maar wel een overwinning. Belangrijk om SV Valkenswaard de eerste plaats te laten behouden. Zeker omdat naaste concurrenten, Mierlo Hout en Susteren, gelijkspeelden.

Volgende week is SV Valkenswaard vrij en daarna volgt het paasweekend waardoor de eerstvolgende wedstrijd pas plaatsvindt op zondag 7 april. SV Valkenswaard speelt dan om 14.30 uur thuis tegen SV Someren.