Luister
muziek
24 maart 2024 - 21:44
Deel dit artikel:

BES/De Valk verliest koppositie na wederom een misstap

Dat er sinds de winterstop zand in de motor zat bij BES/De Valk, was al duidelijk. Maar tegen de Tilburgse studenten van TSVV Merlijn werd nog maar eens duidelijk dat de ploeg geen schim meer is van die zo dominante ploeg die de lakens uitdeelde in de zaterdag 4de Klasse G. Door de pijnlijke nederlaag (0-2) is de ploeg nu echt onttroond als koploper.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen
Advertentie

Na bijna twintig minuten kreeg Miel Senders namens de thuisploeg de eerste kans, maar miste de bal om het doel onder vuur te nemen. De Tilburgse studenten lieten ook van zich doen spreken. Uit een hoekschop zag Maksymilian Rudnik zijn inzet geblokt worden door verdediger Brent Broeren.

Tien minuten later was het middenvelder Milan Verhoeven die doelman Ivo Gulpers aan het werk zette en met een uiterste krachtsinspanning zijn doel schoonhield. Vlak voor het rustsignaal kreeg Joost Thomassen dé kans om BES/De Valk op voorsprong te schieten. Zijn inzet werd met de voeten gekeerd door doelman Guillermo Valero en in de nastoot zag Glensly Eleonora zijn schot net naast het doel verdwijnen.

Kansen voor Valkenswaardenaren

In de tweede helft was TSVV Merlijn na bijna een uur spelen heel dicht bij de openingstreffer. Maar spits Jan van Ruijven, die vrij op doelman Ivo Gulpers af kon, hield zijn hoofd niet koel en kon de Valkenswaardse sluitpost redding brengen. Daarna kreeg BES/De Valk in korte tijd drie enorme kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eerst was het Lorenzo Shearman die met een stiftbal de bovenkant van de lat raakte. Glensly Eleonora kreeg een vrije schietkans, maar had het vizier niet op scherp staan. Ook Joost Thomassen die zich knap vrijspeelde in het strafschopgebied, kon het net niet vinden.

TSVV Merlijn slaat tweemaal toe

En waar de thuisploeg het net niet wist te vinden, was het Maksymilian Rudnik die na een snelle uitval er wel in slaagde om het net te vinden door de bal in de verre hoek binnen te schieten voor de verrassende 0-1. Ondanks een aantal aanvallende wissels, lukte het BES/De Valk niet om deze tegenslag te boven te komen. In de blessuretijd werd het zelfs nog 0-2 voor TSVV Merlijn door Milan Verhoeven, die daarmee BES/De Valk in diepe rouw dompelde.

Vorm vinden

BES/De Valk is nu haar koppositie kwijt aan SV De Braak en ook Jan van Arckel kan nu over de ploeg van hoofdtrainer Paul van de Moosdijk heen gaan. De Valkenswaardse ploeg zal zich moeten proberen te herpakken en op zoek moeten naar de vorm van vóór de winterstop, want over twee weken wacht de lastige uitwedstrijd tegen Rood Wit V.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie