muziek
8 april 2024 - 08:15
Deel dit artikel:

Slagvaardig De Valk pakt volle buit tegen Geldrop

VV De Valk heeft zondag na de ongelukkige nederlaag van twee weken geleden bij Reusel Sport de draad weer goed opgepakt en een degelijke overwinning geboekt bij Geldrop. Gideon Pieschel en Joran Vermeulen zorgden met een doelpunt weer voor een belangrijke overwinning voor de koploper.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen

Al snel wist Gideon Pieschel met een vroege treffer De Valk op het goede spoor te zetten. De rappe aanvaller schatte een lange bal beter in dan de verdedigers van Geldrop en schoot in de verre hoek onberispelijk raak: 0-1. Het doelpunt werd door het hele team uitgebreid gevierd met hoofdtrainer Nik Bierens, die een zware tijd achter de rug had met het overlijden van zijn vader en trouwste fan Jos Bierens. Na een kwartier ging een diagonaal schot van Joran Vermeulen via Geldrop verdediger Stan Adriaans rakelings voorlangs.

De daaropvolgende hoekschop leverde een schietkans op voor Alberto Puts dat hoog over ging. Geldrop speelde fel en deed voetballend niet onder ten opzichte van de koploper. Enkele malen werd een voorzet scherp voor het vijandelijke doel gebracht, de beste kans was voor Joep van Vroenhoven die halverwege de eerste helft uit een hoekschop de bal leek in te koppen. Een fraaie redding op de doellijn van doelman Dennis Verhoeven voorkwam de gelijkmaker.

In de tweede helft begon De Valk sterk met een schot van Luuk Broers dat via het hoofd van Geldrop aanvoerder Wouter Verstraaten net aan het doel miste. Vlak daarna maakte middenvelder Ferre Devos na lang blessureleed zijn rentree, de behendige middenvelder is richting de slotfase van de competitie weer een extra optie in de strijd om het kampioenschap. Na bijna een uur spelen kreeg De Valk twee goede mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen, eerst ging een schot van Gideon Pieschel rakelings over het doel heen en ook Aart Verberne miste op aangeven van Ferre Devos het doel op enkele centimeters.

Twintig minuten voor tijd kreeg Geldrop de beste kans om weer naast De Valk te komen, maar een vlammend schot van Stan van der Pol miste het doel op een haar. Vlak daarna was een snelle aanval van De Valk wel doeltreffend, Antonio Balta bediende de vrijstaande Joran Vermeulen die koel bleef en de bevrijdende 0-2 tegen het net schoot. Geldrop gaf niet op en kreeg nog enkele kansen, maar telkens stond het vizier niet op scherp bij de thuisploeg. Zo schoot invaller Max Eggens van dichtbij hoog over en schoot Wouter Verstraaten op de vuisten van doelman Dennis Verhoeven.

Een knappe overwinning voor De Valk in de lastige uitwedstrijd bij het vol overgave spelende Geldrop. Volgende week is De Valk vrij en kan het in alle rust gaan voorbereiden op de uitwedstrijd tegen NWC, dat duel staat gepland op zondag 21 april om 14.30 uur op sportpark 't Root in Asten.