muziek
8 april 2024 - 10:08
Deel dit artikel:

SV Valkenswaard verliest thuis koppositie tegen hekkensluiter SV Someren

Als lijstaanvoerder spelen tegen een hekkensluiter valt zeker niet altijd mee. Dat was ook afgelopen zondag zo in de wedstrijd van SV Valkenswaard tegen SV Someren. De Valkenswaardenaren brachten niet genoeg energie in de wedstrijd waardoor beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.

valkenswaard24
  / / Redactie

SV Valkenswaard kwam in eerste instantie goed uit de startblokken, hoewel de eerste kansen voor SV Someren waren. De Somerense linksbuiten schoot, bij de eerste kans, de bal echter net linksboven over. De volgende kans voor Someren werd gemist doordat de bal niet goed geraakt werd.

De Uilen daarentegen benutten wel die eerste grote kans. In de dertigste minuut schoot keeper Youri Roulaux de bal ver uit naar Mike van Dooren. Met een mooie steekpass van Mike van Dooren op Thom van de Donk wist deze de bal over de ver uitgekomen Somerense keeper heen te lobben en bracht hiermee de stand op 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust was het niveau matig waar SV Valkenswaard in het eerste gedeelte een aantal keren zelfs goed wegkwam. Verder in de tweede helft had Youri van Brussel nog kansen tot scoren maar zag zijn bal eenmaal gered worden door de Somerense keeper, daar waar de andere harde volley over het doel ging. Na wat gerommel in het strafschopgebied bij de thuisploeg wist Koen de Louw uiteindelijk de gelijkmaker te scoren en bracht de stand op 1-1. Dit werd tevens de eindstand.

Door punten te laten liggen heeft SV Valkenswaard de eerste plaats moeten afstaan aan Mierlo Hout. Met nog zes wedstrijden te gaan, blijft de strijd om de titel spannend in deze 1ste Klasse F.