Luister
muziek
16 juli 2020 - 11:55
Deel dit artikel:

Badmintonclubs Valkenswaard en Dommelen fuseren tot De Valken

Badmintonclubs BCV'73 uit Valkenswaard en BV Dommelen zijn gefuseerd. De nieuwe naam van de vereniging is Badmintonvereniging De Valken '20.

valkenswaard24
  • Beeld - BV De Valken '20
Advertentie

Net als veel andere sportverenigingen in Nederland hadden deze twee badmintonclubs al jaren te maken met een teruglopend ledenaantal. In 2018 is besloten om samen te werken, om op ieder speelniveau toch voldoende spelers bij elkaar te kunnen brengen.

De samenwerking is de leden zo goed bevallen dat als vervolgstap een werkgroep is opgericht om de mogelijkheden en het draagvlak te onderzoeken om tot een volledige fusie over te gaan.
Dit draagvlak bleek er te zijn, met een unanieme goedkeuring vanuit de leden in de algemene ledenvergadering van beide clubs.

Zeven hoofdbestuurders
Op dinsdagavond 7 juli kon de werkgroep dan ook tijdens een feestelijke avond de oprichting van de nieuwe badmintonvereniging BV De Valken ’20 aankondigen. De nieuwe vereniging kan rekenen op de inzet van zeven hoofdbestuursleden die daarbij ondersteund gaan worden door 17 commissieleden.

Onderkomen
Vanaf het nieuwe seizoen, dat begint op 24 augustus, zal De Valken op maandag- en dinsdagavond gaan trainen in sporthal De Belleman in Dommelen. Op dinsdagochtend zal daarnaast nog een zogeheten dagclub actief blijven in sportcomplex De Wedert.

De nieuwe vereniging zal, net als de twee oude verenigingen, deel gaan nemen aan de competitie van de Helmondse Badminton Bond. Voor het komende seizoen gaan teams in bijna alle niveaus van de competitie De Valken ‘20 vertegenwoordigen.

Website
Binnenkort komt ook de nieuwe website online, waar meer informatie te vinden zal zijn over de speeltijden en competitie. Heb je interesse om een keer kennis te komen maken met BV De Valken ‘20, hou dan www.bvdevalken.nl in de gaten.

Als je interesse al gewekt is, dan ben je van harte welkom om op één van de speeldagen een keer te komen kijken of zelfs mee te spelen. Je kan ook contact opnemen met hun ledenadministratie via 06-10229498 of 06-41807945.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie