Luister
Live
23 augustus 2021 - 09:47
Deel dit artikel:

Met City Mountainbike heeft Valkenswaard mooi internationaal evenement op de Markt

Waar in Papendal de BMX'ers van start gingen met Niek Kimmann die zijn olympische medaille weer waardig bleek, was de nieuwe Markt van Valkenswaard zondag het strijdtoneel van een internationaal City Mountainbike-gezelschap die daar niet voor onder deed. Van Equador tot België en Mexico tot Zweden.

valkenswaard24 / Bernice Dings • Beeld - Bernice Dings

In een serie van vier wedstrijden, verschenen veel internationale rijders aan de start bij zowel de mannen- als de vrouwen-series. Het publiek dat zich zowel over het parcours verspreid had, als zich op een van de vele terrassen bevond, konden genieten van een interessante omloop met hindernissen als een kombocht en een paar ramps voor spectaculaire sprongen.

Organisator Kristof Bruyneel had de hulp ingeroepen van de Valkenswaardse Tanja de Leeuw en Rob van Daal van Leeuwendael Evenementen, die op hun beurt weer via Pieter Oostveen van Harmonie Dommelecho benaderden voor de broodnodige vrijwilligers op zo’n dag. "Wij mogen mee de randvoorwaarden regelen, maar alle credits aan Kristof en de vrijwilligers”, vertelt Tanja. “Vanmorgen vroeg stonden ze er al om 07.00 uur”, vult Pieter Oostveen aan. "Petje af."

De grote parasols op de terrassen en het bushokje boden een tijdelijke schuilplaats, tijdens een van de buien die deze wisselvallige zomer qua weer kenmerkt. Het mocht de pret zeker niet drukken. Er werd door de wedstrijdleiding besloten even te pauzeren, maar daarna kon de spannende wedstrijd vervolgd worden.

Italiaan en Nederlander winnen

De Italiaanse Gaia Tormena ging er bij de vrouwen met de overwinning vandoor, gevolgd door Marion Fromberger uit Duitsland en de Zweedse Ella Holmegârd als derde. De Nederlandse dames vielen alle drie buiten de prijzen: Didi de Vries, Isa Looienga en Chimène Boer werden respectievelijk vierde, vijfde en zesde.
Bij de mannen won de Nederlander Jeroen van Eck uit Gelderland, Anton Olstam uit Zweden werd tweede en Duitser Simon Gegenheimer derde. Andere Nederlander Demiz Hebing eindigde als vijftiende. Voor de volledige uitslag, kijk je op sportuitslagen.org. Wil je meer van deze World Cup volgen, kijk dan op citymountainbike.com. De volgende wedstrijd is in het Oostenrijkse Graz op 5 september.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug