Luister
Live
24 augustus 2021 - 05:52
Deel dit artikel:

Voetbaldagen RKVV Dommelen van start met nieuwe sponsor en 200 kinderen

Het wordt deze week genieten voor heel veel kinderen tijdens de voetbaldagen van RKVV Dommelen. De start op maandagochtend gaat gepaard met een onderscheiding voor twee medewerkers en een eervolle vermelding voor de nieuwe sponsor. De voorzitter is terecht trots.

valkenswaard24 / Evert Meijs • Beeld - Evert Meijs

Het is maandagochtend half negen; de regen valt met bakken over de Loonderweg heen. Toch stromen de voetballers binnen. Ze kijken eerst op de deelnemerslijst bij de ingang en vinden dan hun weg naar de juiste plek, om hun nieuwe tenue in ontvangst te nemen. Vrijwilligers staan overal klaar om vragen te beantwoorden en iedereen te helpen met zoeken naar de juiste plek. Enkele bezorgde ouders lopen zo ver mogelijk met hun kind mee, om te zien in welke groep hij of zij terecht gaat komen. Buiten de drukte, in de kantine, schuift voorzitter Luciën van den Heuvel een lekker bakje koffie naar voren. “De regen voor deze week is voorbij, het wordt alleen nog maar goed weer”, zo begint hij positief. Hij heeft veel vertrouwen in de weergoden.

Het is de twintigste keer dat de vereniging deze voetbaldagen organiseert, zelfs vorig jaar is het evenement doorgegaan. “Ook nu zijn er wat spelers minder dan andere jaren. We hebben het maximum op tweehonderd gezet, en dat hebben we wel gehaald.” Van den Heuvel heeft de gemeente en de ouders weten te overtuigen dat deze activiteit volledig coronaproof kan verlopen en daarmee kreeg hij het groene licht om de organisatie op te starten. “Gelukkig hebben we vrijwilligers genoeg, en kan het feest beginnen. Ik weet niet wat we goed doen, maar we kregen meer vrijwilligers dan we eigenlijk nodig hebben. Geweldig toch?” Intussen lopen allerlei voetballertjes in felgekleurd sporttenue naar de plek waar ze moeten verzamelen, alvorens om 09.00 uur de ceremonie begint.

Nieuwe sponsor

Dan sluit de nieuwe sponsor van de voetbaldagen aan: Kees Beeks, eigenaar van Optiek Beeks Zien&Horen. Waarom een nieuwe sponsor? Beeks: “Allereerst dank aan mijn collega John van Specsavers. Hij heeft in Leende samen met zijn vrouw een nieuwe zaak geopend en ik mag dit stokje van hem overnemen. Fijn, want ik heb hier zelf nog gevoetbald.” Beeks heeft zijn zaak in De Belleman in Dommelen en vindt het knap dat dit soort evenementen nog met zo veel plezier kan worden georganiseerd met vrijwilligers. “Vrijwilligers vind ik trouwens een vervelend woord: ik noem ze liever verenigaars: want mensen weten niet altijd hoeveel moeite het kost om zoiets touw te zetten en het woord vrijwilliger klinkt dan wat minder. Ik vind het fijn om een bijdrage aan deze dagen te mogen leveren, al gaat het niet om mijzelf. Ik gun het de club van ons dorp.”

Ook trainers bieden zich aan

Buiten staat Hoofd Opleidingen Maarten de Backer. Hij heeft duidelijk het overzicht over alles en zegt: “We hebben nu vier trainers per groep, terwijl drie ook al voldoende zou zijn. Dus we zitten royaal in de vrijwilligers. In januari benader ik heel rechtstreeks de ouders om mee te komen helpen. Ook onze trainers bieden zich spontaan aan.” Dan loopt hij het veld op, richting microfoon, heet de ouders/verzorgers op de tribune welkom en roept de voetballers per groep op. Eén voor één maken de teams hun opwachting en rennen langs de tribune het veld op. In no time staan de tweehonderd deelneem(st)ers in hun felgekleurde shirts bijeen en heet de voorzitter iedereen welkom.

Lid van Verdienste

“Gelukkig hebben we de heer Beeks bereid gevonden om met ons samen te werken, zodat we dit evenement weer kunnen organiseren. Daar ben ik super trots op”, zo begint Van den Heuvel zijn toespraak. Dan worden de heren Maarten de Backer en Harry van der Sluijs naar de microfoon gehaald. Onder dankzegging voor twintig jaar betrokkenheid bij de organisatie van de Voetbaldagen worden de twee duizendpoten onderscheiden met het Lidmaatschap van Verdienste. Na de spelduitreiking en het overhandigen van een enveloppe vertrekken de teams weer van het veld en toont de voorzitter het blauwe shirt met de sponsornaam.

Even later zijn alle groepen te vinden op de voetbalvelden. De trainingen kunnen beginnen en de zon laat zich schoorvoetend even zien.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug