Luister
Live
30 augustus 2021 - 09:49
Deel dit artikel:

Omloop van Valkenswaard schotelt top van het wielrennen voor

Een pure klassieker, hoewel nog maar enkele jaren oud, op de wegen van het Kempenland. Een niet alledaagse wedstrijd, gelet op het parcours. In de De Bruyn Metaal Omloop van Valkenswaard krijgen de renners een speciaal parcours voorgeschoteld.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Omloop van Valkenswaard

Wegdek van allerlei pluimages met de nadruk op grind, maar ook kasseien en klinkers naast het aanwezige asfalt. Geen wonder dat de wedstrijden, zowel die van de elite en beloften als die van de junioren, in de KNWU Topcompetitie zijn opgenomen. De top van de Nederland komt in Valkenswaard aan het vertrek. Op 5 september vindt het plaats.

Om 09.00 uur zet het juniorenpeloton zich op zondag 5 september in Valkenswaard in beweging. Na de ploegenvoorstelling die aanvangt om 12.45 uur beginnen de elite en beloften om 13.30 uur aan hun klassieker. Een samenvatting van de wedstrijd wordt op een nader te bepalen tijdstip uitgezonden op Eurosport 1.

Coronaregels

Een paar spelregels zijn er wel: je bent overal langs het parcours welkom, echter voorkom samenscholing en respecteer de anderhalvemeterregel. In de finishzone aan De Vest in Valkenswaard mogen 750 toeschouwers komen. "We moeten dan wel vragen om een geldige QR-code van het vaccinatiebewijs of een geldig testbewijs of het bewijs dat je herstelt bent van corona", stelt de organisatie.

Aan De Vest kun je de laatste twee uur van de wedstrijd live volgen op een groot LED-scherm met commentaar vanaf de motor door Joop Engelen. Aan de finish zal het commentaar gegeven worden door Rien van Horik. Meer informatie vind je op omloopvanvalkenswaard.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug