Luister
Live
31 augustus 2021 - 05:54
Deel dit artikel:

RKVV Dommelen en HOD slaan de handen ineen en introduceren nieuw beweegaanbod

RKVV Dommelen en hockeyvereniging HOD komen met een nieuw uniek beweegaanbod. Dit is speciaal voor ouders met kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 4 jaar. De jongens en meiden maken, samen met één van de (groot)ouders, kennis met de diverse vormen van bewegen. Tijdens de 45 minuten durende sportlessen komen alle ‘grondvormen’ van bewegen voorbij.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Michael van Tol

De lessen zitten vol met leuke uitdagende oefeningen en sluiten perfect aan op de ontwikkeling van kinderen in deze leeftijd. Er wordt gebruik gemaakt van muziek en kleurrijk educatief spelmateriaal. Zo leren de kinderen op een speelse manier en zonder druk niet alleen goed bewegen maar ook tellen, kleuren herkennen, vormen herkennen, samenspelen en samenwerken.

In dit aanbod worden RKVV Dommelen en HOD ondersteund door de organisatie Kicks 'n Sticks. Zij verzorgen de sportlessen en hebben ruime ervaring met aanbod voor deze doelgroep.

Het aanbod van RKVV Dommelen en HOD bestaat in het najaar uit acht sportlessen van 45 minuten, op de zaterdagochtend vanaf 09.15 uur. De data van de activiteiten zijn de zaterdagen 25 september, 2, 9 en 16 oktober en 6, 13, 20 en 27 november, afwisselend op sportpark ’t Heike in Dommelen en op sportpark Den Dries in Valkenswaard.
Er wordt gewerkt met groepen van maximaal twaalf kinderen en één van de (groot)ouders. Zo is er voldoende aandacht voor alle meiden en jongens tijdens deze lessen. De eerste groep start om 09.15 uur en duurt 45 minuten. De tweede groep start om 10.00 uur, de derde om 10.45 uur en een eventueel vierde en vijfde om 11.30 en respectievelijk 12.15 uur. De groepen worden ingedeeld op basis van inschrijvingen.

Inschrijven

Er zijn drie opties om deel te nemen aan Peutersport Valkenswaard-Dommelen. Je kan deelnemen aan alle acht sportlessen, afwisselend bij Dommelen en HOD of aan vier sportlessen, waarbij je de keuze hebt uit de locatie ’t Heike in Dommelen of Den Dries in Valkenswaard. Inschrijven kan via rkvvdommelen.nl/peutersport. Uiteraard worden tijdens de activiteiten de geldende richtlijnen rondom corona gevolgd.

Meer beter blijvend bewegen

Dit beweegaanbod is mede ontstaan door de deelname van RKVV Dommelen en HOD aan het project ‘Meer beter blijvend bewegen’ binnen de gemeente Valkenswaard. Samen met de gemeente, rugbyclub The Vets, de basisscholen en Fysiotherapie Van Hoof zijn RKVV Dommelen en HOD actief betrokken om kinderen meer en beter (en blijvend) te laten bewegen. Dit houdt concreet in dat meerdere (grond)vormen van bewegen (breder dan voetbal of hockey) binnen de verenigingen geïntroduceerd worden, wat leidt tot een bredere motorische ontwikkeling, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier.

Heb je vragen of wil je meer informatie, mail dan naar dommel@rkvvdommelen.nl of naar secretaris@hod-online.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug