Luister
Live
11 september 2021 - 21:42
Deel dit artikel:

FOTO'S: Honden leven zich uit bij De Wedert

Border collies, Welsh corgi Cardigans, labradors, Leonbergers, ‘vuilnisbakkies’ enzovoort, mochten vandaag het zwembadseizoen afsluiten met een plons bij zwembad De Wedert in Valkenswaard. Veel hondeneigenaars gaven er gehoor aan. Een enkel baasje in zwembroek, badpak of bikini waagden zich ook in het water, maar het merendeel had toch vier poten en een staart.

valkenswaard24
  / Bernice Dings
  • Beeld - Bernice Dings

Organisator Marijke de Rooij staat te genieten en maakt her en der een praatje. Ze vertelt dat ze gemeente Valkenswaard zeer erkentelijk is, dat ze bereid waren om zwembad De Wedert hiervoor weer ter beschikking te stellen. ”Dat is echt niet overal zo. Het is een genot om dit te mogen organiseren, al zo’n negen jaar. Er komen op zo’n dag soms wel 700 honden met hun baasjes mee. En de medewerkers van De Wedert zijn zo behulpzaam, dat mag ook wel eens gezegd worden.”

Deze dag is niet alleen om te zwemmen, spelen en ravotten. Diverse standhouders kunnen hun bedrijfswaar verkopen, of bieden trainingen en cursussen aan. Er is ook een parcours, waarin behendigheid en gehoorzaamheid getraind kan worden. Zelfs een ballenbak, niet alleen voor de fun, maar ook om speur- en reukopdrachten uit te voeren.

Maatschappelijk probleem

Mariëtte de Krom van dierenpension De Kwispelhoeve uit Borkel kaart een actuele situatie aan: “We zien momenteel helaas veel honden (en katten) die in corona-tijd zijn aangeschaft en nu worden achtergelaten. Dat is echt een groot probleem.” Ze verwijst naar het goede werk wat de Dierenambulance en Dierenopvang doen, die samen met haar een stand deelt en met wie ze ook samenwerkt. Als hondenliefhebber, dierenliefhebber in het algemeen, kun je het je niet voorstellen, dat iemand dat een dier aandoet. De opvangcentra zitten met hun handen in het haar.

Deze honden, van allerlei soorten, rassen en maten, hebben in ieder geval dolle pret. En het levert leuke plaatjes op.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug