Luister
Live
29 oktober 2021 - 15:55
Deel dit artikel:

VV De Valk huldigt 'aanmerkelijk veel' jubilarissen

VV De Valk heeft vorige week donderdag hun jubilarissen gehuldigd. Dat waren er dit jaar aanmerkelijk meer dan voorheen, omdat vorig jaar de huldiging niet kon plaatsvinden in verband met de coronamaatregelen.

Drie personen kregen een oorkonde omdat ze 75 jaar lid zijn van VV De Valk: Toon Huibers, Toon Vereijken en Ronnie van Holten. Antoon Baeten, Hennie van Gorp, Piet Versteegden en Toon Lavrijssen vierden hun zeventigjarig jubileum en Jos Jansen, Henk Stevens en Joke Peels hun diamanten jubileums, zestig jaar dus.

De huldiging vond plaats tijdens de traditionele 'gouden-ledendag' van de club. Zo’n veertig personen, die allen langer dan vijftig jaar lid zijn van de voetbalvereniging, waren daarbij aanwezig. Daarnaast zijn ook de gouden en zilveren leden gehuldigd. Corné Maas, de voorzitter van De Valk, had voor iedere jubilaris een persoonlijk woordje, waarin hij de verdiensten van de jubilaris memoreerde. Er was voor iedere jubilaris tevens een bos bloemen. De gouden jubilarissen zijn: Wil van den Boogaert, Jos Wils, André Jansen, Harrie van Son, Jan van Roekel, Joep Thomassen en Rob Heijmans. Voor hun zilveren jubileum werden gehuldigd Ruud de Lau, Rob van Son, Joep Winters, Frits Boogers, Toon van Kuyk, Tom Marsman, Leo Meulendijks, Tuur Berkhof en Henry Jansen.

Boek van Tinus Maas

Een intermezzo tijdens de gouden ledendag was de officiële presentatie door Tinus Maas van zijn boek Egotrip, 2.0 - Een hoop tam tam. Het eerste exemplaar werd door Maas overhandigd aan Toon Vereijken. "Omdat hij zowel als mens en als voetballer veel voor mij betekend heeft”, lichtte Maas toe. Beiden maakten in 1963 deel uit van het eerste elftal van VV De Valk, dat toen landskampioen bij de amateurs werd. Vereijken is tien jaar ouder dan Maas en maakte de jonge voetballer destijds wegwijs bij de senioren.

Egotrip 2.0

Het boek Egotrip, 2.0 bevat verhalen, gedichten en cabaretteksten van Tinus Maas, verzameld in de afgelopen dertig jaar. Maas noemt zichzelf eerder een verteller dan een schrijver. Op zijn eigen manier heeft hij zijn hersenspinsels op papier gezet. Bij de presentatie ging Maas uitgebreid in op een aantal vragen en las hij een gedicht voor.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug