Luister
Live
5 januari 2022 - 09:49
Deel dit artikel:

Vijf NK-wedstrijden op programma voor Eurocircuit: check de volledige agenda

In overleg met de Belgische collega’s is de wedstrijdkalender voor de Nederlandse Rallycross Vereniging (NRV) vastgesteld. In totaal zullen in 2022 voor elke klasse vijf NK-wedstrijden op het Eurocircuit in Valkenswaard worden verreden, waaronder drie kampioenschapsweekenden.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard

Daarnaast kunnen drie wedstrijden op Arendonk worden ingebracht in het kampioenschap en de twee wedstrijddagen van het weekend op Mettet, in november. Totaal tien wedstrijden dus die voor het NK mogen tellen en waarvan twee resultaten mogen worden geschrapt. Naast het officiële NK zullen ook nog vijf clubwedstrijden voor gesloten auto’s worden georganiseerd, waaraan ook rijders met de VAS-licentie kunnen deelnemen, zij het met een wat aangescherpt technisch reglement. Maar daarover later meer.

Aanpassingen reglement

De Sectie Rallycross van de KNAF streeft ernaar om de reglementen zoveel mogelijk gelijk te trekken met die van België. In de eerste plaats natuurlijk omdat de NRV veel leden uit België heeft, maar ook omdat hun leden eveneens deelnemen aan Belgische wedstrijden. En dan is het wel zo duidelijk als het Technisch Reglement en het Wedstrijd- of Sportief Reglement niet te veel afwijken. Een aantal zaken kan al vanaf komend wedstrijdseizoen worden ingevoerd.

Alles onder voorbehoud

Met de wedstrijdkalender op de site van de NRV is het Eurocircuit goed vertegenwoordigd om van 2022 een prachtig rallycrossjaar te maken. Uiteraard onder voorbehoud dat nieuwe coronamaatregelen geen roet in het eten gooien. "Zo weten wij op dit moment ook nog niet of wij de voor 29 januari geplande algemene ledenvergadering wel kunnen houden onder de dan geldende coronamaatregelen", meldt de NRV. "En dat geldt ook voor de gezellige feestavond die wij daar aan vast hadden willen knopen." Berichtgeving daarover volgt later.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug