Luister
Live
4 februari 2022 - 15:49
Deel dit artikel:

Ingrijpende opknapbeurt voor Eurocircuit

Deze week is begonnen met een ingrijpende opknapbeurt van het onverharde deel van het Eurocircuit. Dat meldt de NRV (Nederlandse Rallycross Vereniging).

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard

Er is de afgelopen jaren weinig onderhoud gepleegd aan het circuit. Dit heeft te maken met de onzekerheid die om de activiteiten op het Eurocircuit hingen. Inmiddels ligt er een nieuw bestemmingsplan en kunnen er weer investeringen in onderhoud gedaan worden. "Dat was hard nodig", zegt de NRV. "Het blijft rallycross, dus het hoeft ook geen biljartlaken te zijn, maar als je er meteen in de eerste ronde de voorwielophanging onderuit rijdt, is het natuurlijk minder leuk."

Andere klussen

Het bestuur van NRV Eurocircuit heeft een hele lijst van noodzakelijke werkzaamheden opgesteld, die nog voor de start van het wedstrijdseizoen moeten worden gerealiseerd. Zo willen ze nieuwe camera’s met bijbehorende opnameapparatuur installeren en een drive-by-geluidmeetinstallatie. Verder moet de wedstrijdtoren fysiek worden opgeknapt, evenals de grote en kleine kantine en de oude EHBO-ruimte. Een flinke klus dus. Maar er is meer: "Dan wordt er ook nog onderzocht of we wifi op het hele terrein kunnen aanleggen, terwijl tevens de wens bestaat om permanente stroom in de paddock aan te leggen."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug