Luister
Live
4 juni 2022 - 09:42
Deel dit artikel:

Traditionele koetsentocht rondom Borkel en Schaft

Hippische Vereniging Sint Servatius uit Borkel en Schaft organiseert op Eerste Pinksterdag, 5 juni, een koetsentocht. Dit jaar met meer dan dertig authentieke rijtuigen.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Dit jaar is gekozen voor dezelfde opzet als afgelopen najaar. De start en finish van de route is bij het Rijtuigenmuseum van de familie Van Den
Heuvel aan de Molenstraat. Daar vindt ook de jurering plaats. De eerste koetsen zullen om 10.00 uur vertrekken. Ze vervolgen de route individueel
richting Borkel en Schaft waar we ze tussen 11.30 en 13.30 uur verwachten. De deelnemers krijgen hier een lunch aangeboden.

Op dit weiland nabij de Dommelbrug is iedereen welkom om de koetsen van dichtbij te bekijken en informatie te vergaren. Na de lunchpauze vervolgen ze de route richting België, waarbij de koetsen via de Achelse Kluis weer richting Valkenswaard gaan.

Pinksterrit

De koetsentocht, de 'Pinksterrit' genaamd, is een traditionele klassementsrit die is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands kampioenschap van het Traditioneel Gerij.

Originele kleding

De traditionele koetsentocht onderscheidt zich door de zorgvuldige afwerking van koets, tuig en paard. Hierbij besteden koetsier en passagiers de grootste zorg aan passende en originele kleding. Het gaat hierbij om het mooiste geheel van koets, paard(en), tuig en passende kleding die overeenstemt met het oorspronkelijk gebruik van de rijtuigen. Het is als het ware een rijdend museum.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug