Luister
Live
19 september 2022 - 05:58
Deel dit artikel:

Tientallen rijders in allerlei klassen in actie op Eurocircuit

Het weekend van 1 en 2 oktober wordt op het Eurocircuit in Valkenswaard alweer het laatste rallycrosskampioenschapsweekend van het seizoen georganiseerd. Tientallen rijders in verschillende klassen gaan de strijd met elkaar aan in het gecombineerd Nederland/Belgisch Kampioenschap.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo

Van pittige open Cross Cars en RX Superbuggies tot alle klassen gesloten auto’s, RST’s en 2CV’s. Inwoners van de gemeente Valkenswaard kunnen dit jaar gratis naar binnen, dus ook in het laatste rallycrossweekend van 2022. En kom je niet uit Valkenwaard, dan betaal je een toegangsprijs van 10 euro per persoon per dag. Voor kinderen is de entree 5 euro.

Wedstrijden

Het rallycrossseizoen van de Nederlandse Rallycross Vereniging (NRV) op het legendarische Eurocircuit telt jaarlijks drie kampioenschapsweekenden. Begin april werd het seizoen geopend met het eerste NK/BK-weekend. In augustus werd gereden voor het Nederlands/Duits kampioenschap. Het eerste weekend van oktober staat het gecombineerd Nederlands/Belgisch kampioenschap weer op de agenda. Verder zijn er het hele seizoen nog ééndaagse kampioenschapswedstrijden, waar net als bij de vrije trainingen ook publiek van harte welkom is. De data zijn overigens allemaal te vinden op de website van NRV Eurocircuit.

Aantrekkelijk voor publiek

Rallycross blijft voor het publiek geweldig om te zien. De baan is grotendeels te overzien en maar net een kilometer lang, waardoor de auto’s vaak en in rap tempo voorbij komen. Het circuit is bovendien voor 60 procent verhard en 40 procent onverhard, wat de rallycross tot een bijzonder uitdagende en leuke tak van autosport maakt. En of het nu om de Supernationals Plus gaat met flinke motorvermogens, de Eenden of de RST’s als fantastische instapklasse voor de jeugd, in elke klasse wordt op het scherpst van de snede gereden en stevig strijd gevoerd om als eerste over de streep te komen. De paddock is bovendien ook voor publiek toegankelijk, zodat je de authentieke sfeer van de rallycross optimaal kunt beleven.

Tickets

Publiek is op beide wedstrijddagen van harte welkom vanaf 10.00 uur ’s morgens. Entreekaartjes zijn te koop aan de kassa van het Eurocircuit, aan de Victoriedijk in Valkenswaard. Volwassenen betalen 10 euro per dag en kinderen tussen de 5 en 12 jaar 5 euro. Kinderen onder de 5 jaar mogen gratis naar binnen. Overigens krijgen inwoners van de gemeente Valkenswaard ook in het weekend van 1 en 2 oktober gratis toegang tot het Eurocircuit, als zij aantonen dat ze in de gemeente wonen, bijvoorbeeld met de milieupas.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug