muziek
06 November 2023 10:51
Deel dit artikel:

De Valk en Reusel Sport houden elkaar in houdgreep

VV De Valk en Reusel Sport konden op 't Valkennest niet voor spektakel zorgen. In deze fletse topper wisten beide ploegen eenmaal het net te vinden en was een puntendeling een juiste weergave van de wedstrijd.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen

In de eerste helft was er lang weinig opwindends te beleven voor beide doelen. Pas halverwege de eerste helft was het Reusel Sport met aanvaller Dirk de Koning die met een kopbal doelman Dennis Verhoeven aan het werk zette. Enkele minuten later was ook De Valk voor het eerst gevaarlijk met Joran Vermeulen die zijn inzet via verdediger Melle Huijbregts over het doel zag verdwijnen. Tegen het einde van de eerste helft was Dirk de Koning met een kopbal tegen de lat het dichtst bij een doelpunt, daar kwam De Valk heel goed weg. Ook Gideon Pieschel kwam vlak voor de rust met een schot in het zijnet nog in de buurt van het doel.

In de tweede helft kwam Reusel Sport al snel op voorsprong, Wout Vosters werd op het middenveld niet aangepakt en kon ongehinderd opstomen en wist met een geweldige uithaal de bal via de onderkant van de lat raak te schieten: 0-1. Het antwoord van De Valk volgde meteen, Joran Vermeulen kreeg de ruimte om uit te halen en raakte slechts de paal. Middenvelder Antonio Balta was attent en wist in de rebound alsnog de bal binnen te schieten voor de snelle gelijkmaker: 1-1.

VV De Valk leek daarna door te gaan drukken en kreeg ook de kans om op voorsprong te komen. Een actie van Gideon Pieschel was de inleiding voor veel gevaar en het was invaller Sam Poos die dé kans kreeg, echter zijn inzet verdween meters over het Reuselse doel heen. Ook Reusel Sport bleef zoeken naar de winnende treffer, zo werd een vrije trap van Mathijs Bel met de nodige moeite onschadelijk gemaakt. Joran Vermeulen was nog tweemaal bijna trefzeker, maar de clubtopscoorder miste beide keren net het doel en bleef deze wedstrijd droog staan. In de blessuretijd kreeg doelpuntenmaker Wout Vosters na goed doorzetten ten opzichte van verdediger Max Manche de laatste kans van de wedstrijd, maar de Reuselse aanvaller zag zijn schot hard en hoog over gaan en moesten beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel.

Door het derde gelijkspel heeft De Valk de eerste plaats over moeten dragen aan Oirschot Vooruit, en mag de ploeg van hoofdtrainer Nik Bierens volgende week in wederom een thuiswedstrijd proberen de koppositie te heroveren. Dan is Geldrop de tegenstander op sportpark 't Valkennest.