Luister
muziek
16 januari 2024 - 08:04
Deel dit artikel:

Zwemvereniging Watervrienden huldigt jubilarissen: 'Hij is langer lid dan dat we bestaan'

Ruim zestig leden van zwemvereniging De Watervrienden zijn zaterdagavond bijeen om hun jubileumleden te eren in het bijzijn van een afvaardiging van de Nederlandse Culturele Sportbond.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Enigszins weggedrukt in een hoek van het restaurant van zwem- en sportcomplex De Wedert heerst een geanimeerde drukte. Leden van de zwemvereniging babbelen over het weer, zwemprestaties en over de tijd van toen. Voorzitter Shandor Verstappen kijkt tevreden om zich heen en secretaris Marleen Portegies-van Veldhoven heeft alles in gereedheid om tien jubilarissen dadelijk in het zonnetje te zetten.

Harry Claassen, lid van het bondsbestuur van de N.C.S. is blij dat hij deze avond in Valkenswaard mag zijn en enkele ogenblikken later vraagt Shandor om stilte. Hij heet iedereen welkom, stuurt namens het bestuur de beste wensen voor het nieuwe jaar de zaal in en vraagt aandacht voor Harry Claassen. Deze is onder de indruk van de gemoedelijkheid die in de zaal heerst. “Het is hier een heerlijk warm bad, in Den Haag gaat dat wel; ietsje anders, kan ik u verzekeren.” Hij roemt het goed-functionerend kader van de Valkenswaardse vereniging en roept vrijwilligers op zitting te nemen in het hoofdbestuur.

Vervolgens zegt hij onder de indruk te zijn de lange lijst van jubilarissen die vanavond gehuldigd zullen worden en roept als eerste Joke Verbeek naar voren, 25 jaar lid van de Watervrienden en dus ook van de N.C.S. Zij krijgt de bijbehorende versierselen overhandigd, uiteraard met een mooie bos bloemen. Veertig jaar lid zijn Joke Jacobs, Doortje Dielis en Mimi van Beek. Ook zij worden in de schijnwerpers gezet. Helaas is Ada Dietvorst niet aanwezig. Zij is veertig jaar kaderlid.

Na de felicitaties en een applaus uit de zaal komen de vijf gouden kaderleden aan bod. Harry Claassen roep Frans Westerbroek naar voren, Annie Wagemakers, Mart Wijnen, Mirjam van Bree en Ine Voesenek. “Iedereen die veertig jaar lid is, wordt automatisch kaderlid”, aldus Claassen, en feliciteert ook deze gouden groep. Elk van hen krijgt een fraai beeldje met daarop de tekst: 'Watervrienden Valkenswaard Hartelijk dank voor je 50 jaar inzet'.

Tot ieders verrassing wordt een bijzondere jubilaris vaar voren geroepen. Claassen: “Hij is langer lid dan dat de Watervrienden bestaat en al lang lid van de Sportbond: Frans Westerbroek. Onze bond bestaat bijna honderd jaar en ik denk dat tachtigjarige leden op één hand te tellen zijn.” Er is een speciaal beeldje gemaakt dat symboliseert dat mensen samenwerken. Na de overhandiging volgt een applaus en uiteraard ontbreken ook nu de bloemen niet. De dochter van de jubilaris is trots op haar vader. “Pa begon in Arnhem met zwemlessen op zijn zevende. Later kwam hij daar bij het kader en verhuisde voor zijn werk naar Eindhoven.” Daar gaat hij les geven. Zijn broer is er voorzitter. “Zodra in Valkenswaard sprake was van het opzetten van De Watervrienden, zeiden mijn ouders: 'wij gaan helpen dat mee op te zetten, samen met mijn oom'. Dus hij is vanaf het begin betrokken bij de Valkenswaardse Watervrienden.

Ook Harrie van der Heijden komt tussen de voorzitter en de secretaris te staan. Hij wordt benoemd tot erelid van de vereniging voor alles wat hij voor de vereniging heeft gedaan.

En alsof het niet op kan wordt ook een jarige naar voren geroepen: Christel Goossens. Haar valt een enthousiast 'Lang zal ze leven' ten deel.

Hiermee komt een einde aan de ceremonie protocollaire, waarna het gezelschap de avond op gepaste wijze voortzet.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie