Luister
muziek
27 januari 2024 - 11:27
Deel dit artikel:

Rini en Gerrie Heijmans ontvangen vrijwilligerspenning voor inzet bij Hengelsportvereniging Venbergen

Vrijdagavond ontvingen Gerrie Heijmans en Rini Heijmans-de Leest uit handen van wethouder Theo Geldens de gemeentelijke vrijwilligerspenning. Beiden zijn meer dan dertig jaar vrijwilliger bij Hengelsportvereniging Venbergen.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Ongeveer vijftig leden van HSV Venbergen zitten samen in Zaal Lugano voor de jaarvergadering. Op de agenda staat onder anderen bij agendapunt 16 ‘Huldiging Jubilarissen’. Om 21.00 uur wordt de vergadering onderbroken en wordt punt 16 naar voren geschoven. Wethouder Geldens neemt op dat moment de microfoon ter hand. “Eigenlijk hoort collega Rens Pijnenburg van sport hier te zijn, maar als wethouder van financiën mag ik hem vervangen.” Dan grijpt hij terug naar zijn eigen jeugd en vertelt vaak aan de oevers van de visvijvers vertoefd te hebben om vis te vangen. “Ik ben nu 63, maar als ik terug kijk, komt het vangen van karpers steeds weer voorbij”, aldus de wethouder en onderstreept dat voor hem en heel veel anderen de hengelsport een belangrijke rol speelde en speelt. “Niks moet bij deze club. Je komt als je zelf wilt, en dat maakt het een erg laagdrempelige vereniging.”

Wedstrijden en inkoop

Dan vertelt hij over twee vrijwilligers die deze avond in het zonnetje gezet gaan worden als waardevolle vrijwilligers. Het zijn de heer en mevrouw Heijmans. De heer Heijmans was, aldus de spreker, van 2007 tot 2023 onder andere bestuurslid en wedstrijdvoorzitter. Van 1994 tot op heden houdt hij zich onder andere bezig met het organiseren van kleine wedstrijden en is hij medewerker bij het clubgebouw.

Mevrouw Heijmans-de Leest is eveneens sinds 1994 vrijwilliger bij HSV Venbergen. In deze jaren heeft zij onder andere het clubgebouw bemand, de catering verzorgd bij evenementen en heeft zij zich met schoonmaak- en inkoopwerkzaamheden beziggehouden. Omdat zij beiden meer dan tien jaar werkzaam zijn als vrijwilliger, en hun sporen ruimschoots verdien d hebben, komen ze in aanmerking voor de gemeentelijke onderscheiding.

Beide leden komen naar voren, zijn zeer verrast, en krijgen uit handen van wethouder Theo Geldens de erepenning uitgereikt, samen met een boeket bloemen. De felicitaties worden met een ruim applaus van de aanwezige leden bezegeld.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie