muziek
29 Januari 2024 15:04
Deel dit artikel:

Goaltjesdief Joran Vermeulen wederom goud waard voor De Valk

Bij de hervatting van de competitie heeft VV De Valk in de lastige uitwedstrijd bij Bladella geen averij opgelopen. De Valk deed op drie cruciale momenten Bladella pijn en dat was voldoende voor de overwinning in Bladel.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen

De wedstrijd was nog maar amper onderweg of VV De Valk stond al op voorsprong. Een pass door het hart van de Bladelse verdediging gaf Gideon Pieschel een vrije doortocht richting het Bladelse doel en de vleugelaanvaller schoof beheerst in de verre hoek binnen. Zo stond na 40 seconden al de 0-1 op het scorebord.

In de tiende minuut leek Joran Vermeulen een voorzet van Gideon Pieschel eenvoudig binnen te schieten voor de 0-2, maar een polletje zorgde ervoor dat de bal over de schoen van de aanvaller sprong en kwam de thuisploeg goed weg. Na ruim een halfuur was het Huib Liebregts die voor het eerste echte Bladelse gevaar zorgde, maar zijn schot miste het doel op een meter. Vlak voor rust werd een prachtige aanval van De Valk beloond met een tweede treffer, een loepzuivere voorzet van Appie Azmani werd overtuigend afgerond door Joran Vermeulen met zijn hoofd: 0-2.

Doelpunten na rust

Na de rust begon Bladella ijzersterk en kreeg het schietkansen met Jorn van Erkel en Anel Selimovic en een kopkans voor Niek Janssen. De Valk was gewaarschuwd, maar kreeg na bijna een uur spelen toch een tegentreffer te verwerken. Een rake kopbal van Roel Abrahams betekende de verdiende aansluitingstreffer voor Bladella en de spanning was terug in de wedstrijd: 1-2.

Ruim tien minuten later leek diezelfde Roel Abrahams ook de gelijkmaker te gaan maken, maar vrij voor doelman Dennis Verhoeven schoot de Bladelnaar de bal voorlangs. De thuisploeg ging steeds meer de lange bal hanteren om met hun lengte voorin om gevaar te stichten. Toch was het weer Joran Vermeulen die de wedstrijd in het voordeel besliste voor De Valk, na voorbereidend werk van Mauro van Houtum wist de clubtopscoorer in een overvol strafschopgebied toch een gaatje te vinden om de 1-3 binnen te prikken voor De Valk. Bladella bleef het proberen, maar wist De Valk niet meer aan het wankelen te krijgen.

Topper op komst

De Valk neemt zo drie belangrijke punten mee uit Bladel en kan zich nu gaan opmaken voor de topper van volgende week. Dan komt koploper Oirschot Vooruit naar 't Valkennest. Het verschil tussen beide ploegen is nog altijd maar één punt in het voordeel van Oirschot Vooruit. Eerder dit seizoen, op de openingsspeeldag, eindigde het in Oirschot na een spannende wedstrijd in een 2-2-gelijkspel.