muziek
06 Februari 2024 08:05
Deel dit artikel:

SV Valkenswaard keert met punt huiswaarts en ziet concurrentie uitlopen

SV Valkenswaard is afgelopen zondag afgereisd naar het Limburgse Stein om daar de wedstrijd tegen het plaatselijke De Ster te spelen.

valkenswaard24
  / John Ooms

Na de toss en het scoren door de speelster van de week, floot scheidrechter Opsteen voor het begin van de wedstrijd.

Al in de derde minuut was er een kansje voor SV Valkenswaard toen Mike van Dooren via een aanval over links op het doel van De Ster schoot, waarbij de doelman de bal ternauwernood tot een hoekschop kon verwerken.

SV Valkenswaard behield het offensief echter zonder tot gevaarlijke kansen te komen. In de tiende minuut was er een corner die door Jordy Maes net niet voldoende met het hoofd kon worden geraakt en de bal daardoor naast ging.

De Ster kwam in de elfde minuut tot hun eerste kans van de eerste helft. Spits Frank Kamps kopte echter naast.

SV Valkenswaard ging verder waar ze gebleven waren; bij het creëren van kansjes. Zoals een steekbal op Jordi van Meurs die zijn schot net naast zag gaan. Daarna was er een verre uittrap van Youri Roulaux op Jordi van Meurs. Deze keer redde de doelman van De Ster, Younes Bizdi. Tussendoor was er nog een plaagstootje van De Ster, maar de spits Frank Kamps kopte ver naast.

Daarna ging SV Valkenswaard weer verder en was er tweemaal een kans voor Yannick Lacroix. Eenmaal redde de keeper en de tweede keer was de bal voor Yannick net te scherp.

In de veertigste minuut kreeg Mike van Dooren een bal die eigenlijk door vriend en vijand werd gemist maar uiteindelijk in het doel verdween. Zo werd het 0-1 voor SV Valkenswaard en dit bleef de ruststand.

Kansen over en weer

Meteen na rust, in de 46ste minuut, kwam uit een aanval van De Ster vanaf links de bal op Frank Kamps die hem binnenkopte: 1-1.

Daarna nog een paar kansen over en weer. Zo verdwijnt een schot van Jordi van Meurs net voorlangs. Na ongeveer 70 minuten voetballen komt Youri van Brussel vrij voor de doelman van De Ster. Deze redt de bal echter knap.

Hierna was er eigenlijk geen echte kans meer te vermelden. SV Valkenswaard was iets sterker maar De Ster wist zich staande te houden, zonder dat het zelf ook geen enkele kans wist te creëren. Na een paar minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde.

Een aantal spelers van SV Valkenswaard kon hun normale niveau niet behalen, waardoor De Uilen met één punt in de tas huiswaarts keerden. Gezien de uitslagen van concurrenten is dat zuur. Maar nog steeds staat deze jonge ploeg vierde in de Eerste Klasse F.

Volgende week is er in verband met carnaval geen wedstrijd. Op zondag 18 februari speelt SV Valkenswaard een inhaalwedstrijd tegen Sportclub Susteren. Deze wedstrijd zal om 14.30 uur op Sportpark D’n Dries worden gespeeld.