muziek
27 Mei 2024 11:24
Deel dit artikel:

Knappe prestatie: SV Valkenswaard eindigt tweede en gaat strijden om promotie

Ondanks dat het kampioenschap in de 1ste klasse F vorige week al in het voordeel van Mierlo Hout was beslist, was het zondag toch nog spannend voor SV Valkenswaard. De volgorde die bepalend was voor het verdere verloop in de nacompetitie voor promotie naar de 4de divisie en de strijd om de tweede of derde plek op de ranglijst.

valkenswaard24
  / / Redactie

SC Susteren had een lichte voorsprong op SV Valkenswaard en dus moesten de Uilen winnen om de eerste ronde uit deze nacompetitie vrij te zijn. Door de in grote getallen meegereisde supporters uit Valkenswaard leek het wel een thuiswedstrijd, ondanks dat de wedstrijd in Susteren plaatsvond.

Het begin van de wedstrijd was vooral aftasten van de tegenstander met af en toe een speldenprik richting doel. In de tiende minuut een mogelijkheid van SV Valkenswaard en in de twaalfde minuut voor SC Susteren. Beide pogingen leverde niets op. In de dertiende minuut kwam een eerste echt kans voor SC Susteren maar de bal ging naast de verkeerde kan van de paal. In de zeventiende minuut was er een voorzet van Jordi van Meurs die door Youri van Brussel werd ingeschoten, maar zijn inzet ging rakelings over de kruising.

Twintigste treffer van Youri van Brussel

In de 28ste minuut kwam SV Valkenswaard op de gewenste voorsprong. Een schitterende crosspass, van minimaal 50 meter van Chris Trouwborst, werd door Youri van Brussel op waarde geschat. Met een schitterende beweging vlogen twee verdedigers van SC Susteren het bos in, waarna Van Brussel de keeper van SC Susteren kansloos achterliet. Het twintigste competitie doelpunt van Van Brussen was hiermee een feit en SV Valkenswaard kwam op een voorsprong: 1-0.

In de 35ste minuut kwam SC Susteren langszij dankzij een schuiver vanaf de zestienmeterlijn. Doelman Rick van den Oever was kansloos. De ruststand was hierdoor 1-1.

Na een kwartier in de tweede helft liet SC Susteren tweemaal van zich spreken. Een scherpe voorzet en een schot werden echter door doelman Van den Oever bekwaam over zijn doel getikt. De corners leverde geen gevaar op.

In de 65ste min stoomde Pieter Maranus langs de zijlijn, richting het doel van SC Susteren. Cas Glaser, die na rust Youri van Brussel verving, nam de bal aan en liet, met zijn mindere been, de keeper van SC Susteren kansloos. SV Valkenswaard kwam hierdoor weer op voorsprong: 2-1.

Talenten het veld in bij SV Valkenswaard

SV Valkenswaard wisselde nog een aantal spelers. Zo verving Menno van Walsem Sem van Ham en werd Thom van de Donk vervangen door Thije Vermeer. Mike van Dooren stond zijn plek af aan debutant Ties Daris. Zowel Vermeer als Daris zijn twee jonge talenten uit de eigen jeugdafdeling, die voorzichtig op de deur kloppen.

Na vier minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Al met al een wedstrijd waarin trainer Maurice Hendriks, in verband met blessures van Miro Ioannidis en Vincent Blancke en de afwezige Youri Roulaux, wat moest puzzelen. Met toch het gewenste resultaat, werden de drie punten meegenomen naar Valkenswaard.

Naar de nacompetitie

SV Valkenswaard eindigt hiermee op een fraaie tweede plek, daar waar het doel handhaving in de 1ste klasse was. Met nog een paar wedstrijden in de nacompetitie is zelfs promotie naar de 4de divisie nog haalbaar.

De eerste wedstrijd is op woensdag 5 juni op het eigen sportpark. De tijden en tegenstander staan op moment van dit schrijven nog niet definitief vast. Dit wordt later bekendgemaakt.