Luister
muziek
7 maart 2023 - 09:12
Deel dit artikel:

Dennis van Gerwen: ‘Boerenverstand en veel kennis, Werken aan Water is enige échte lokale waterschappartij’

“We zijn een lokale belangengroepering, die deel uitmaakt van het algemeen bestuur van Waterschap De Dommel. Onze partij bestaat uit een groep van enthousiaste mensen die het als hun missie zien om op te komen voor het belang van water, zoals voldoende water, maar ook weer niet teveel, schoon water en mooi water. Voor alle inwoners in het werkgebied van ons waterschap.” Aan het woord is Dennis van Gerwen uit Valkenswaard, nummer 9 op de kieslijst van Werken aan Water.

valkenswaard24
  / Willem-Jan Schampers
  • Beeld - Werken aan Water
Advertentie

“Wij zijn niet politiek gebonden en zijn ook geen onderdeel van een landelijke partij. Dit betekent letterlijk en figuurlijk korte afstanden en brengt met zich mee dat onze aandacht uitsluitend aangestuurd wordt door de eisen en belangen van de inwoners van het gebied van Waterschap De Dommel. Als échte lokale waterschappartij hechten wij veel waarde aan een goede balans tussen de belangen van natuur, milieu, recreatie, landbouw en industrie en onderkennen het belang van water als economische drager.”

De kieslijst van Werken aan Water herbergt kandidaten uit onder meer Riethoven, Luyksgestel, Veldhoven, Valkenswaard, Budel, Netersel, Leende, Waalre, Oirschot, Bergeijk, Steensel en Hooge Mierde. Dennis: “Onze lijsttrekker is Jan van Gerven, melkveehouder uit Riethoven. Hij is al vele jaren actief binnen Werken aan Water en zeer ervaren. Onze partij is sowieso breed georiënteerd. Alle segmenten van de samenleving, zowel burgers als bedrijven, komen bij ons ruimschoots aan bod. Zelf ben ik eigenaar van een accountantskantoor, maar we hebben ook mensen uit bijvoorbeeld de toeristische sector.

Gedrang

Dennis noemt het zeker geen voordeel dat de waterschapverkiezingen tegelijkertijd plaatsvinden met de verkiezingen voor Provinciale Staten. “Dit gebeurt nu voor de derde keer en ons inziens komen de écht waterschappartijen hierdoor wel enigszins in het gedrang. Zowel landelijk als lokaal is er toch vooral aandacht voor de Provinciale verkiezingen. Voor veel mensen is dit al de ‘ver-van-mijn-show’ en als ze dan ook nog naar de stembus moeten voor waterschapverkiezingen, haken er veel al bij voorbaat af. En dat is jammer, want aandacht voor water is juist heel belangrijk.”

In de afgelopen tijd heeft Werken aan Water diverse ‘successen’ geboekt. “Een paar jaar geleden had Waterschap De Dommel bedacht om een waterberging van rivier De Dommel te realiseren in het beekdal bij Valkenswaard-zuid, tegen de woonkern van Dommelen. Mede door onze actieve inbreng heeft het waterschap daar uiteindelijk vanaf gezien, omdat dat niet de meest ideale situatie was.” Volgens Dennis wordt de partij door het Waterschap dan ook serieus genomen. “We leveren een specifieke bijdrage aan het beleid en de keuzes die worden gemaakt.”

Duidelijke stem

Momenteel bezet Werken aan Water slechts één zetel in het waterschap. “Dit zouden er écht meer moeten worden, want mijns inziens moeten lokale mensen een duidelijke stem krijgen. Als mensen overigens niet weten wat ze moeten stemmen, is er ook voor de waterschapverkiezingen een stemwijzer. Er moet goed worden gezorgd voor de natuur en ik ben er van overtuigd dat wij hieraan een wezenlijke bijdrage kunnen leveren. We hebben geen landelijke agenda en onze lokale betrokkenheid en directe communicatie met omwonenden vormen meteen ook onze kracht.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie