Luister
muziek
25 augustus 2023 - 14:37
Deel dit artikel:

Eindelijk coalitieakkoord in Brabant, BBB zit daar niet bij

Brabant is een stap dichter bij een nieuw provinciebestuur. De onderhandelende partijen melden dat er een akkoord is bereikt. De BBB, die goed scoorde in de afgelopen verkiezingen, zit daar niet bij.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Vanaf 23 juni hebben de partijen, met een tussenpoos van enkele weken, onderhandeld. De komende week legt een aantal van de coalitiepartijen het akkoord nog voor aan hun leden.

Vrijdag 23 juni debatteerden Provinciale Staten over de voortgang van de formatie. De 2 formateurs, Bert Pauli en Erik van Merrienboer, zijn met een motie door Provinciale Staten aangesteld en aan de slag gegaan om te kijken of de VVD, GroenLinks, PvdA, SP, D66 en Lokaal Brabant samen een stabiel provinciebestuur kunnen vormen. De onderhandelaars van die partijen zijn tot een akkoord gekomen.

Oppositie

De BBB komt in de oppositie. Eerder was al sprake van een akkoord waaraan de BBB wel deelnam, maar de partij stelde daarna nog zo veel extra eisen dat de andere partijen zonder de BBB verder praatten.

Verschillende partijen moeten het akkoord nog wel voorleggen aan hun leden, voordat de gemaakte afspraken definitief zijn. Dat doen zij de komende week. De verwachting is dat het bestuursakkoord op 1 september gepresenteerd kan worden.

Populaire BBB ontbreekt

De BoerBurgerBeweging (BBB) zit daar dus niet bij. Die partij was bij de verkiezingen nog ongekend populair in Cranendonck en Valkenswaard.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie