Luister
muziek
22 November 2023 11:15
Deel dit artikel:

Burgemeester Ederveen: 'Kom naar de stembus en breng uw stem uit!'

Mocht je nog twijfelen of je vandaag wel gaat stemmen, lees dan even onderstaande oproep van burgemeester Anton Ederveen van gemeente Valkenswaard.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Bij het verspreiden van alle stembiljetten in de gemeente Valkenswaard zat een brief van Ederveen. Daarin zegt hij het volgende:

"Stemmen is geen plicht, het is een belangrijk democratisch recht. Het is uw recht om invloed uit te oefenen op wat er gebeurt in Nederland en dus óók in de gemeente Valkenswaard. Maak gebruik van dat recht. Kom op 22 november naar de stembus en breng uw stem uit!

Vooral de nieuwe kiezer in Valkenswaard, die in het afgelopen jaar 18 jaar is geworden, is dit een mooie mogelijkheid om voor het eerst de stem uit te brengen. Pak de kans om te gaan stemmen! Het is echt belangrijk, want door te stemmen op de partij en kandidaat van jouw keuze heb je invloed op de besluiten in de Tweede Kamer.

Kies wat u belangrijk vindt. Kies de partij en de persoon die bij u past. Maak gebruik van uw stemrecht en kom naar de stembus. In uw eigen belang én dat van Valkenswaard.

In Nederland ben u vrij om uw stem uit te brengen. U kunt zelf bepalen wat u belangrijk vindt en stemmen op de partij en persoon die bij u passen. Maak gebruik van deze vrijheid én van uw stemrecht. Kom naar de stembus op woensdag 22 november. Graag tot dan!"

Stemlocaties in Valkenswaard en stemmen tellen

De stembussen zijn woensdag tot 21.00 uur geopend. Daarna begint het tellen. Woensdagavond start dat met het tellen van de biljetten op partijniveau. Zo krijgen we een inzicht over hoe de partijen in onze gemeente gescoord hebben. Op donderdag 23 november vindt de telling op kandidaatniveau plaats en de vaststelling van de voorlopige uitslag. Dit heet centrale stemopneming (CSO).

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie