Luister
muziek
24 november 2023 - 05:34
Deel dit artikel:

Leerlingen van Were Di mochten ook stemmen: PVV de grootste, gevold door FvD en BBB

Een dag vóór de Tweede Kamerverkiezingen hebben brugklasleerlingen en -docenten van SG Were Di in Valkenswaard al hun stem uit mogen brengen op hun favoriete partij. Daar is een verrassende zetelverdeling uitgekomen.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - SG Were Di
Advertentie

"Om onze leerlingen kennis te laten maken met het proces van democratie, zijn er schaduwverkiezingen georganiseerd, één dag voor de echte verkiezingen", zegt het Were Di.

"Elke leerling en docent in het brugklasgebouw mocht zijn of haar stem uitbrengen. Voorafgaand aan deze verkiezingen zijn er tijdens de vakken Mens & Maatschappij en Mentorbegeleiding lessen gegeven over hoe de verkiezingen normaal gesproken verlopen." En ook hoe volksvertegenwoordigers denken over hun werk en hun partij. Op de dag zelf zijn er 398 geldige stemmen uitgebracht in een speciaal daarvoor ingericht stemhokje.

Bij het SG Were Di werd de PVV met 39 zetels de grootste partij, gevolgd door FvD en BBB met ieder 25 zetels. Bij de leerlingen belandde de Partij van de Dieren en Volt op een respectievelijke vierde en vijfde plaats qua aantal zetels.

Het enthousiasme onder de leerlingen over het onderwerp politiek is groot. Er werd veel gesproken en gediscussieerd bij het stemhokje.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie